Vriendschap, het is een van de mooiste en belangrijkste dingetjes die er in het leven bestaan. Niemand wil en kan zonder vrienden. Want zij maken je leven vrolijker, zinvoller en zorgen voor veel mooie herinneringen. Schrijven over dit thema is iets wat je aan het hart moet liggen. Niet alles is goed uit te leggen en dat is misschien maar goed ook.

fem-fem-vrienden-ode

Eenzaam

Voor mij is vriendschap iets heel bijzonders. Ik kan me oprecht heel eenzaam voelen als ik niet in de buurt ben van mijn vriendinnen. Ik merk het direct aan mijn stemming. Ik word wat chagrijniger en een beetje terughoudend. Heel de dag loop ik een beetje door het huis te zigzaggen. Nee, dat is niks voor mij… Geef mij maar een en al gezelligheid.

Herinneringen maken

Waar ik van hou, is dat je de mooiste herinneringen kunt maken met je vrienden. Je wordt hier zo ontiegelijk hecht van. Je kan onderhand een boek uitbrengen met allerlei activiteiten die jij ondernomen hebt met je friends.

Jezelf zijn

Hoe heerlijk is het als je gewoon lekker jezelf kan zijn. Je hoeft geen masker te dragen en je hoeft je niet anders voor te doen dan je bent. Gewoon je eigen knullige eigenwijze zelf. Zij weten wat jouw zwakke plekken zijn en jij weet die van hen.

Geen plan

Met je vrienden kun je het geweldig hebben zonder plan en zonder geld. Al deel je een gezamenlijke passie voor bankhangen, verhitte discussies, goede roddelsessies of het drinken van heerlijke wijntjes, leuk wordt het toch wel.

Ruimte om anders te denken

Het is belangrijk als je iemand kan vertrouwen, dat beamen we allemaal. Als je daarnaast ruimte hebt om je eigen mening te laten gelden dan is het helemaal compleet. Het verschilt soms weinig van een liefdesrelatie, want het is gebouwd op dezelfde principes: de som van jij + de ander = meer dan twee losse individuen.

Lees ook: deze types kun je in een vriendinnengroep vinden