Verliefd worden is en blijft een raadsel, waarom wordt je op de een wel verliefd en boeit de ander je eigenlijk vrij weinig? Ook komt het vaak voor dat jij iemand fantastisch vindt en diegene reageert altijd maar vaag. Op een gegeven moment ben jij hier klaar mee, logisch! Maar precies op dat moment gaat hij stappen zetten. Hoezo gebeurt dit toch altijd weer? Er is hier onderzoek naar gedaan en de reden hiervan is eigenlijk best logisch.

Onderzoek Vind hij jou ook eindelijk leuk Jij hem niet meer FEMFEM

Je ontmoet een leuke jongen in de club en het wordt, laten we zeggen: nogal gezellig. Jullie wisselen nummers uit en de dag daarna ontvang je meteen een berichtje of beter nog die zelfde avond! Daarna laat hij vervolgens vrij weinig van zich horen en jij, jij bent tot over je oren verliefd op hem. Je appt hem, gooit je leven op Snapchat en stuurt dit naar hem en hoopt dat hij jou net zo leuk vindt als jij hem. Uit onderzoek blijkt ook dat dit gebeurt en dat wij vrouwen eigenlijk best wel kunnen jagen als we ergens echt voor willen gaan.

Een helder moment

Na een tijdje kom je er inderdaad achter dat deze acties hopeloos zijn en wilt er een punt achter zetten. Wat heeft het voor zin als jij als een hondje achter hem aanrent en hij de touwtjes in handen heeft? Wij vrouwen hebben eigenlijk het liefst de touwtjes zelf in handen en dat beseffen we ons maar al te goed wanneer we weer helder kunnen nadenken. Verliefd zijn maakt ons blind, dat is het excuus. Wanneer we weer bij zinnen komen laten we hem los en gaan we vrolijk verder met ons leventje.

Nog een helder moment?

Precies op het moment waarop jij dus weer vrolijk verder gaat met je leventje, komt hij eindelijk op gang. Hij is degene die begint met het sturen van berichtjes, zijn leven op Snapchat gooit en andere dingen om jouw aandacht te vragen. Sinds wanneer is hij zo actief op zijn telefoon en sinds wanneer laat hij zijn gevoelens zien? Eigenlijk is hij helemaal niet zo leuk als je eigenlijk dacht. Is dit dan weer zo’n helder moment of misschien wel angst?

Zijn heldere moment…

Uit onderzoek blijkt dat het een beetje van beide is: angst en een helder moment. Als hij jou nu ook ineens leuk vindt of dat ineens toegeeft, betekent dat dat jullie closer worden. Dit zorgt er dan weer voor dat je elkaar veel beter leert kennen en je echt aan een ander gehecht kan raken. Het ergste wat dan kan gebeuren is: een helder moment. Om nog iets specifieker te zijn een helder moment van hem, want hij denkt ook wel eens na. Zijn heldere moment is dat jij toch niet de ware bent of hij is zogenaamd nog niet klaar voor iets vast. Om zijn heldere moment te voorkomen zorgen wij vrouwen er al vroegtijdig voor dat dit niet eens gebeurt. Dit doen we door er al eerder een punt achter te zetten. Volgens Jesse Kan, eigenaar van The Gender& Sexuality Therapy Collective, willen wij de touwtjes zelf in handen hebben zodat de teleurstelling beter te controleren en verwerken is. Dat verklaart een hoop toch?!

Het heeft tijd nodig

Toch is dit niet altijd het geval, want er loopt ook ergens op de wereld voor jou een man rond. De een vindt hem op een buurtfeestje en de ander moet er even voor naar Nieuw-Zeeland, het verschil moet er altijd zijn. Hoe je erachter komt dat jij de man van je dromen hebt ontmoet, lees je in dit artikel. Daarbij heeft een goede relatie altijd tijd nodig om te groeien, dus als jij het al vroegtijdig afkapt zul je hier nooit achter komen.

Lees ook:

Dit is waarom het fantastisch is single te zijn in je dertiger jaren