Is het slim om na een eerste date bij elkaar te slapen? Dat is een vrij logische vraag om te stellen als je een eerste date op de planning hebt staan. Gelukkig heeft de wetenschap hierop het antwoord dus hoef je niet zelf je hersenen te breken over deze vraag.

is het slim om na een eerste date bij elkaar te slapen
Bron: Friends with Benefits

Wat doe je na een eerste date?

Een eerste date is natuurlijk altijd een spannend moment. Jullie zien elkaar écht voor het eerst en besluiten beide elkaar beter te leren kennen. Tijdens de date zal je dan al snel merken wat je gevoel zegt. Zit het goed en zie je meerdere dates wel zitten óf heb je er een minder gevoel bij en zet je er het liefst een punt achter als deze date achter de rug is? In het geval van een goed gevoel, popt het idee om bij elkaar te blijven slapen misschien ook wel op. Maar is dat wel zo handig?

Is het slim om na een eerste date bij elkaar te slapen?

Het laatste wat je wil is de situatie overhaasten. Juist als er toekomst in zit, wil je het niet verpesten door bepaalde stappen te snel te zetten. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat het eigenlijk helemaal niet zo’n goed idee is om meteen met elkaar in hetzelfde bed te slapen. Ook al voelt het misschien wel heel anders..

Koppels die na een eerste date óf al binnen een paar weken samen met elkaar slapen, doen het namelijk een stuk minder goed dan koppels die hier nog wat langer mee wachten. Zij ervaren in hun relatie namelijk een lagere relatietevredenheid, communicatie en stabiliteit. Niet per se de juiste basis voor een goede relatie dus!

Koppels die langer wachten met het delen van de lakens ervaren juist meer voordelen. Ze zijn gelukkiger in hun relatie én met elkaar en ze kunnen ook nog eens beter communiceren. Het loont dus écht wel om gewoon nog even te wachten, want haastige spoed is zelden goed. 😉

Lees ook: Deze dingen mag je absoluut niet doen op een eerste date