Wanneer je twijfelt of je je aangetrokken voelt tot vrouwen of gewoon nieuwsgierig bent naar hoe het is, kan het geen kwaad om te experimenteren. We snappen dat dat een drempel kan zijn voor sommigen. Een eerste is namelijk altijd al spannend dus dat geldt ook voor een eerste keer met een vrouw!

Eerste keer met een vrouw

Bijna iedere vrouw denkt in haar leven wel een keer aan hoe het zou zijn om met een vrouw naar bed te gaan. Bij de een komt dat vooral voort uit nieuwsgierigheid terwijl de ander twijfels heeft en zich misschien wel écht aangetrokken voelt een vrouw. Laten we voorop stellen: iedere situatie is natuurlijk helemaal oké. En het is gewoon super logisch en normaal dat je hierover nadenkt en misschien fantaseert. Daarin ben je echt geen uitzondering.

Zoals we al zeiden is een eerste keer sowieso vaak spannend. Je hebt het nog nooit eerder gedaan dus het allemaal nieuw. Je moet het wiel nog een beetje uitvinden. Wanneer je het alleen nog maar met mannen hebt gedaan, is het niet ineens minder spannend. Ook dan heb je er nog geen ervaring mee en moet je het dus nog een beetje uitzoeken. Voel je hier dan ook zeker niet onzeker over, want dat is nergens voor nodig.

De volgende tips kun je meenemen wanneer je van plan bent om met een vrouw tussen de lakens te duiken:

#1 Bereid jezelf goed voor

Wanneer je alleen nog maar ervaring hebt met mannen, is het wel belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. Het gaat nou eenmaal anders zijn dan je gewend bent. Lees je goed in en kom erachter wat vrouwen fijn vinden in bed. Dat zou in principe een minder groot probleem moeten zijn. Je weet immers zelf ook wat je lekker vindt in bed.

#2 Vind iemand bij wie jij je op je gemak voelt

Iemand vinden die hetzelfde wil als jij gaat helaas in dit soort gevallen vaak een stuk minder makkelijk. Gelukkig zijn er wel een aantal oplossingen. Je kunt in de buurt op zoek naar een speciale bar voor lesbiennes, want daar vind je vaak wel vrouwen die op hetzelfde uit zijn als jij. Een andere tip is een dating app, waarbij je je voorkeur voor gender kunt aangeven. Zo vind je ook gegarandeerd alleen vrouwen die dezelfde intentie hebben als jij.

#3 Probeer het niet uit met een van je vriendinnen

Dit was vroeger, voordat de datingapps bestonden, een populaire manier om te experimenteren. Toch raden wij het niet aan, omdat het veel nadelen kan hebben. Natuurlijk is het de makkelijke weg omdat je zo iemand hebt gevonden om het mee te proberen. Toch kun je beter iets meer energie steken in het vinden van een onbekende vrouw dan dat je je vriendinnen vraagt. Je wil natuurlijk niet dat jullie vriendschap eronder gaat lijden of nog erger: het einde van een vriendschap.

#4 Omarm je onzekerheid

Het is echt heel logisch en normaal dat je gespannen bent voor een eerste keer met een vrouw. Waarschijnlijk heb je het idee dat je het niet goed doet, maar dat is niet erg. Blijft rustig en laat het gewoon op je af komen. Op die manier zorg je ervoor dat je zenuwen het niet overnemen. En accepteer dat het niet gaat voldoen aan dat spicy plaatje dat je in je hoofd hebt!

#5 Communicatie

Ja, daar is ‘ie weer! Communicatie is zó belangrijk. Dat geldt eigenlijk voor iedere situatie in iedere relatie, maar ook bij een eerste keer met een vrouw willen we het nog een keer benadrukken. Praat van tevoren over wat je wel en niet fijn vindt, wat je verwachtingen zijn en waar je zenuwachtig voor bent. Praten doet wonderen!

#6 Onthoud dat het leuk moet zijn

Waarschijnlijk leg je jezelf een behoorlijke druk op je schouders, doordat je zo gespannen bent. Probeer jezelf er aan te herinneren dat je dit doet, omdat het leuk is! Seks hoort fijn te zijn dus ontneem het jezelf niet en zet het aan de kant. Die gênante momentjes die er gegarandeerd gaan zijn, horen er gewoon bij.

#7 Start met zoenen

Wanneer je niet weet hoe je moet beginnen tijdens een eerste keer met een vrouw (super logisch!) begin je gewoon met zoenen. Waarschijnlijk weet je wel hoe dit moet dus moet dit goed komen. Daarna gebeurt de rest waarschijnlijk helemaal vanzelf. Geef je dan over aan de situatie en probeer niet te veel na te denken over wat je aan het doen bent.

Lees ook: De meest ongemakkelijke dingen aan een sekspartij