We dromen allemaal van een witte smile. Ja, zo’n lach die je altijd ziet bij een tandpasta reclame. We willen natuurlijk geen fortuin uitgeven, dus speciaal voor jullie: eet je tanden wit.

white-smile-femfem

Kokosolie

Waarschijnlijk heb je wel eens eerder gehoord van dit trucje. Spoel elke dag enkele minuten als je wakker wordt met de olie, dan zie je al heel snel verschil! De olie neemt de bacteriën mee uit je mond en zo voelen je tanden ook meteen lekker schoon.

Aardbeien

Dit is super lekker om te eten én werkt ook nog eens goed: aardbeien. Misschien wel jouw favo fruit? Fijn, dan is dit iets wat je graag doet. Wrijf de binnenkant van een aardbei over je tanden en voilà!

Zout

Zeg jouw vertrouwde mondwater maar gedag, want zout werkt net zo goed. De bacteriën in je mond worden gedood door het zout. Een ontzettend fijn alternatief dus! Oh ja, voeg er wel een beetje water aantoe. Die grove korreltjes zout kunnen namelijk je tanden beschadigen.

Appel

Redder in nood als er even geen tandenborstel in de buurt is: een zure appel. Eet dus maar snel een appeltje, want door de zuren worden jouw tanden een stuk witter.

Selderij

De perfecte snack: weinig calorieën en houdt de tanden wit. Eet selderij wel rauw, dan heeft het namelijk iets weg van een tandenborstel. Win-win girl! 

Dit zijn handige tricks, maar het is natuurlijk het belangrijkste om je gebit goed te verzorgen. Wanneer je bovenstaande tips te vaak gebruikt, kan het mogelijke schade aanrichten aan je glazuur. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Lees ook:

Dit zijn de beste tips om je concentratie terug te krijgen