Wie rijden er beter, waar ergeren we ons aan en wie rijdt er minder schade? Het eeuwige man-vrouw dilemma wat maar door blijft gaan. We kunnen lang en breed discussiëren, maar wij rijden beter toch ladies? Direct Research, namens Nationale-Nederlanden heeft een onderzoek uitgevoerd om voor eens en altijd achter de waarheid te komen.

autorijden-fem-fem

Mannen versus vrouwen in het verkeer

Mannen ergeren zich meer aan opvallende acties in het verkeer dan vrouwen. Zo vinden mannen bellende medeweggebruikers vervelender dan vrouwen (41% tegenover 34%) en maken ze zich vaker druk om onnodige linksrijders (38% tegenover 30%). Vrouwen vinden het juist belangrijker dan mannen (37% vs. 28%) dat andere bestuurders goed hun richting aangeven. Ook rijden vrouwen minder schade dan mannen. 32% van de mannen zegt nog nooit schade te hebben gereden, terwijl 49% van de vrouwen schadevrij rijdt – that’s what we are talking about!

Grootste ergernissen?

Bumperkleven en bellen in de auto grootste ergernis in het verkeer
47% vindt bumperklevers achter zich vervelend, op de voet gevolgd door medeweggebruikers die hun telefoon achter het stuur gebruiken (37%). Ook vinden Nederlanders onnodige linksrijders irritant (34%) en ergert 32% zich aan bestuurders die hun richting niet aangeven. Gelukkig bewaren Nederlanders hun geduld wél goed voor het stoplicht; aan een automobilist die voor groen blijft stilstaan ergeren we ons het minst (5%). Achja, wij kunnen het hier wel in vinden!

Heb jij al een tijdje je rijbewijs, maar durf je niet te rijden? Klik hier!