Ieder heeft zo zijn eigen lijstje als het aankomt op het kiezen van mannen, maar toch zien we behoorlijk wat punten overeenkomen. Dit zijn de meest voorkomende eigenschappen die wij graag willen terug zien bij een man.

claartje-rose-vriend

Goed gevoel voor humor

Vraag je aan een vrouw wat zij zoekt in de ideale man, dan zal gevoel voor humor hoog op haar lijstje staan. Het gevoel voor humor is een belangrijke factor voor aantrekkingskracht. Zowel voor de man als voor de vrouw.

Klikt het tijdens een date niet en komt jullie gevoel voor humor totaal niet overeen, dan zal het waarschijnlijk snel klaar zijn voor beide kanten. Vrouwen, wees niet getreurd. Als het de eerste keer niet raak is, lukt het de tweede keer vast en zeker wel. Er leven zo’n 3.5 biljard mannen op deze wereld.

Een verzorgd uiterlijk

Wij vrouwen vinden het een mega pluspunt als een man zich goed verzorgd. Als een man een goede kledingstyle heeft, scoort hij meestal al 10 punten meer. Eigenlijk is dit punt ook wel logisch, niemand heeft behoefte aan een vriend of vriendin die zich slecht verzorgd en weinig om zijn/haar uiterlijk geeft.

Zorgzaamheid

We houden ervan als een man dominant is, maar tegelijkertijd ook puppygedrag kan vertonen. Een beetje van beide. Als een man over zorgzame kwaliteiten beschikt, well he’s a keeper for sure. Wij vrouwen vinden het heerlijk om in de watten te worden gelegd en het gevoel te krijgen dat iemand om ons geeft. Je gewoon even vastpakken als je langsloopt, zeggen dat je er knap uitziet of dat-ie zin in je heeft. Je hand pakken uit het niets of je been strelen tijdens een diner. Aantrekkelijk as hell.

Intelligentie

Nou hoef je heus geen torenhoog IQ te hebben. Het gaat er meer om, dat de man wat weet van de wereld. Levenservaring, mensenkennis, normen en waarden; dat is waar we op doelen. Dat-ie kritisch kan nadenken en überhaupt eerst nadenkt voordat hij wat zegt.

Ambities

Het is erg aantrekkelijk als een man weet wat hij wilt in het leven. Het is fijn als hij een doel heeft waar hij naartoe werkt. Heb je als man geen ambities? Kom je niet vooruit in het leven of heb je geen dromen die je na wil jagen? Dan zal onze interesse waarschijnlijk al snel afzwakken. Naast dat vrouwen het belangrijk vinden een sterke man aan hun zijde te hebben, vinden mannen dat wederzijds ook.

Spontaan/sociaal

Iemand die lekker babbelt en vrienden is met iedereen is een mooie bijkomstigheid. Sociale mannen hebben veel vrienden en je kunt ze eigenlijk overal wel mee naartoe nemen, je weet dat ze zich toch wel vermaken. We bedoelen dus geen koude kikker. Geen ijskoude blik die gelijk alles tot de grond toe afbrandt. We willen een man die lacht, een aardige vent. Een lieve kerel. Die zijn pas sexy.

Deze gebaren betekenen meer voor mannen dan ‘Ik hou van je’.