Terwijl jij het liefst elk moment van de dag je vriend een berichtje met duizend hartjes stuurt, vinden mannen het fijner als wij onze liefde tonen met simpele kleinere gebaren. Het hoeft allemaal niet zo uitbundig te zijn. Wij hebben voor jullie 11 little gestures onder elkaar gezet, die je vriend ongetwijfeld doen laten smelten.

justin-bieber-hailey

Geef hem je aandacht

Als je vriend je iets probeert uit te leggen, geef hem dan je volledige aandacht. Niets is zo irritant als je ziet dat iemand maar met een half oor naar je verhaal luistert. Probeer dus je smartphone even weg te leggen en je focus op je vriend te houden. Hij zal het gevoel hebben dat je met plezier luistert en ook écht in je opneemt wat hij zegt.

Maak zijn favo maaltijd

Een oud gezegde luid: ‘de liefde van een man gaat door de maag’, en dat is helemaal correct. Door zijn favoriete maaltijd te koken laat je zien dat je hem kent en hem graag verzorgd. Je hoeft echt geen ster te zijn in koken, met alleen al proberen laat je zien dat je graag iets voor hem doet. Je kunt ook samen koken, dat werkt ook heel goed voor een fijne relatie!

Outfit

Je vriend heeft vast wel eens meer dan een keer gezegd waar hij je graag in ziet of wat zijn favo outfit is. Probeer hem hiermee af en toe te verrassen door spontaan te poseren. Je toont bovendien dat je jezelf speciaal hebt aangekleed voor hem en niemand anders.

Zorg voor jezelf

Als je goed voor jezelf zorgt, dan is je vent ook happy. Hoe dan? Door jezelf voldoende te verzorgen geef je hem het gevoel dat je gelukkig en onbezorgd bent in jullie relatie. Vermijd dus stress, eet gezond, beweeg genoeg en verwen jezelf af en toe. Jouw gezonde lifestyle zal hem aanzetten om ook bij zichzelf het maximale naar boven te halen.

Complimentje geven

Hoe stoer en zelfverzekerd je lief er ook uit ziet, diep vanbinnen is hij een puppy die enkel het beste voor jou wilt. Wees dus zeker niet te zuinig met lieve woordjes, maar geef hem af en toe eens een complimentje over zijn lichaam of over zijn kleding. Hij zal zichzelf hierdoor ook zekerder voelen.

Vraag zijn raad

Mannen zien zichzelf graag als een soort redder in nood. Vraag hem dus af en toe om zijn mening over een bepaald onderwerp. Als je hem dan ook de kans geeft om zijn oplossing te geven stimuleer je zijn zelfvertrouwen en heeft hij door dat hij ook iets voor jou kan betekenen. Elkaar helpen is belangrijk in een relatie.

Bedank hem voor de kleine dingetjes

Als je lief het vuilnis buiten zet of jouw lievelingsijs meeneemt van de winkel, vergeet hem dan zeker niet te bedanken daarvoor. We hebben nogal vaak de neiging om vele kleine dingen als vanzelfsprekend te zien, maar hierdoor zal je lief net minder moeite gaan doen. Af en toe bedankt zeggen voor de kleine dingen geeft hem een gevoel van waardering en zorgt ervoor dat hij je vaker zal willen verrassen.

Dikke knuffel

Je zou het misschien niet direct denken, maar mannen worden graag geknuffeld door hun vriendin. Knuffel hem dus lekker heel de dag door, want hij zal daar alleen maar instant vrolijker van worden en jij hoogstwaarschijnlijk ook.

Maak tijd voor een vluggertje

Niemand zal ontkennen dat passionele vrijpartijen van een uur hemels zijn, maar af en toe moet je ook tijd maken voor een vluggertje. Je vriend zal niet weten waar hij het heeft als je jezelf vol overgave op hem stort voor een snelle vrijpartij. Mannen vinden het dan ook super opwindend als vrouwen de touwtjes in handen nemen.

Creëer een vertrouwde omgeving

Ook je vriend heeft wel eens ruzie met een vriend of een irritatie op werk. Hij zal hierover graag even willen klagen in een omgeving waarvan hij denkt dat dit kan. Creëer dus een veilige plaats voor hem waar hij zijn verhaal kan doen. Luister naar zijn problemen zonder ze te willen oplossen. Zo geef je hem niet het gevoel dat je hem zwak vindt, maar eerder dat hij zijn gevoelens aan jou kan tonen zonder dat jij de betweter wil uithangen. Als hij er klaar voor is zal hij zelf een oplossing zoeken.