De Olsen-twins (34), wie kent ze niet. Jarenlang waren de zusjes voor velen een voorbeeld op acteergebied, en met hun iconische kledingstijlen veroverde ze de hele fashionscene. Nu Mary-Kate en Ashley Olsen een stapje terug hebben gedaan, maken zij daarmee plaats voor een nieuwe Olsen binnen de acteerwereld. Elizabeth Olsen (32) is het jongere zusje van de famous twins en heeft maar een doel: een prachtige acteercarrière behalen.

Lancering carrière

Elizabeth, bekend van haar rol als Scarlet Witch in het Marvel Cinematic Universe, is zich er goed van bewust dat ze de succesvolle lancering van haar carrière mede te danken heeft aan haar beroemde zussen. Dit vertelde ze in een openhartig interview met Grazia. “Het is niet makkelijk om door te breken in Hollywood. Het hebben van beroemde familieleden, de juiste connecties en een hoop geld kunnen echter deuren openen die voor anderen gesloten blijven.” Vertelde ze.

Elizabeth profiteerde namelijk van het feit dat haar oudere zussen Mary-Kate en Ashley al van jongs af aan in de schijnwerpers stonden. Zo waren zij onder meer bekend van de serie Full House. Toch heeft ze er ook zelf mega hard voor gewerkt. Zo volgde Elizabeth onder meer opleidingen aan twee prestigieuze acteerscholen.

Filmdebuut

Elizabeth Olsen maakte in 2011 haar (bioscoop-)filmdebuut met een hoofdrol in de horror/thriller Silent House. Daarin speelt ze Sarah, een meisje dat vast komt te zitten in het buitenverblijf van haar ouders. Datzelfde jaar speelde ze de titelrol in de dramafilm Martha Marcy May Marlene, als jonge vrouw die weer een normaal leven probeert te leiden nadat ze gevlucht is uit een sekte.

In Peace, Love and Misunderstanding is ze te zien aan de zijde van Jane Fonda, als haar kleindochter. Haar bekendste rollen had zij in Godzilla en Avengers: Age of Ultron. Ze was hierna weer te zien in de Marvel-franchise als Wanda Maximoff. Ze speelde o.a. in Captain America: Civil WarAvengers: Infinity War en Avengers: Endgame. In januari 2021 nam ze deze rol weer op haar in de superheldenserie op de streamingdienst Disney+, genaamd WandaVision.

Mode-imperium

Haar zussen zijn vandaag de dag vooral actief – én erg succesvol – in de fashionindustrie. Met hun label The Row maakten de twee, die in 2012 stopten met acteren en zich sindsdien nauwelijks nog in de spotlights begeven, in het begin vooral kleding voor jongeren. Inmiddels bezitten ze een waar mode-imperium voor meer doelgroepen.

Lees ook: Dit is de Ella Blue, de dochter van acteur John Travolta