Het hebben van een relatie is super leuk, mits je het beste in elkaar naar boven haalt. Wanneer je jezelf verliest voor je partner is dit een teken dat hij of zij niet de ware is. In een relatie is het belangrijk dat je je lover aanvult, en het beste in hem of haar naar boven haalt. Maar hoe doe je dit?

elkaar aanvullen
Bron: Outer Banks

Vertrouwen

Zonder vertrouwen heb je geen relatie. Het is logisch dat je dit moet opbouwen, zeker als je last hebt van trust issues. Geef wat vaker complimentjes en kom je beloften na. Op deze manier bouw je het vertrouwen op.

Emotioneel helpen

Tijdens een relatie is het goed om elkaar te helpen wanneer iemand het emotioneel zwaar heeft. Hoe meer positieve energie er tussen jullie is, hoe beter je om kunt gaan met je emotionele problemen. Op deze manier kunnen jullie elkaar aanvullen en helpen.

Fysieke behoeften

Als je fysiek aangeraakt wordt kun je je snel al een stuk beter voelen. Zo kan dit knuffelen zijn, met elkaar naar bed gaan, maar ook al elkaars handen vasthouden kan zorgen voor een fijn gevoel. Iemand hebben om vast te houden na een lange dag werken is beter dan thuis komen in een leeg en koud huis.

Humor

Lachen is het beste medicijn dat er is. Als je samen kan lachen met je partner, kun je meer ontspannen en weer wat meer de humor van het leven inzien. Iedereen heeft wel eens een goede lachbui nodig!

Je kunt elkaar dingen leren

In een relatie leer je niet alleen heel veel van de ander, maar ook over jezelf. Jullie kunnen je ervaringen en kennis met elkaar delen om zo meer te leren. Misschien geeft je lover je een hele andere kijk op een bepaalde situatie.

Contacten

Als je in een relatie zit dan is de kans groot dat je nog veel meer nieuwe mensen zult leren kennen. Zo kun jij de vrienden van je vriend leren kennen en andersom. Je netwerk wordt een stuk groter.

Er voor elkaar zijn

Het leven kan helaas niet altijd helemaal meezitten. Op dit soort momentsn is het super fijn om steun te vinden bij je partner. Wanneer je elkaar helpt door moeilijke tijden, kun je er sneller overheen komen en kun je ook weer sneller je normale leven oppakken. You’re in this together!

Lees ook: 11 dingen die zorgen voor een sterke relatie