Zit je in een relatie, maar twijfel je of je partner wel de ware is? Soms is het niet erg om te twijfelen. Iedere relatie heeft ten slotte zijn ups en downs. Let wel op dat het niet te vaak voor komt! Houd vooral onderstaande 12 tekenen in de gaten. Zo weet je namelijk of je partner de ware is of niet.

niet de ware
Bron: Gossip Girl

12 tekenen dat je partner niet de ware is

Soms zit je in een relatie en wil je zo graag dat het werkt tussen jullie twee, maar werkt het gewoon niet. Het is even lastig, maar misschien kunnen jullie er dan beter mee stoppen. Dit zijn 12 tekenen dat je partner niet de ware is.

1. Je vertrouwt je partner niet

Wil je altijd weten waar je partner is, omdat je hem gewoon niet vertrouwt? Let dan even op; je partner geeft je niet voor niets dat gevoel. Misschien is er wel wat in het verleden gebeurd, of is er wel echt wat aan de hand. Ga altijd eerlijk het gesprek aan en luister goed naar je eigen gevoel.

2. Je bent jaloers

Ben jij super jaloers op andere koppels en ben je meer bezig met hun relatie dan die van jou? Dan is er een grote kans dat je niet blij bent met je eigen relatie. Focus liever op die van jou, of misschien kunnen jullie beter uit elkaar gaan. Bij de ware weet je namelijk meteen dat het goed zit en ben je alleen maar met elkaar bezig.

3. Je voelt je niet gelukkig

Is je lover niet dé persoon die je blij kan maken na een rotdag? Dan is de kans klein dat hij de ware is. Je lover zou je namelijk gelukkiger moeten maken dan wie dan ook.

4. Het lijkt zo perfect, maar het klopt niet voor jou

Misschien lijkt jullie relatie op papier wel perfect, maar iets klopt er niet voor jou. Dit kan een onderbuik gevoel zijn, of gewoon een gevoel wat er voor jou onderbreekt. Luister hier altijd naar!

5. Je vermijdt confrontaties

Je houdt niet van ruzies en gaat daarom ook de confrontatie uit de weg. Als je de ruzie aangaat ben je namelijk bang dat je lover boos wordt, of het uitmaakt. Vaak zit er dan al iets verkeerd en is het misschien helemaal niet zo’n verkeerd idee om uit elkaar te gaan.

6. Het is alleen leuk als jullie samen zijn

Jullie hebben het alleen leuk als jullie samen zijn, maar zodra je de deur uit stapt begin je weer te twijfelen. Je hebt totaal geen behoefte om te appen of een andere vorm van contact te behouden.

7. Jij steekt meer moeite in de relatie dan je partner

Je partner is waarschijnlijk niet de ware als jij meer moeite in de relatie stopt dan de ander. Als je verliefd bent wil je het liefst zo veel mogelijk samen zijn. Merk je dat je partner aan het begin van de relatie meer effort in jou stopte dan dat hij dat nu doet? Grote kans dat hij niet meer zo verliefd is als aan het begin.

8. Je partner maakt je verdrietig

Naast dat je partner je niet kan opvrolijken maakt hij jou zelfs verdrietig! Wanneer je verliefd bent komen daar heel veel gevoelens bij kijken, en je partner moet daar voorzichtig mee omgaan. Doet hij dit niet? Dan is hij waarschijnlijk niet de ware.

9. Je wilt je partner veranderen

Er zijn altijd wel een paar dingetjes die je zou willen veranderen aan je lover, maar ben je meer gefocust op wat er allemaal moet veranderen aan je partner, in plaats van wat er allemaal zo leuk is aan je lover? Dan moet je even opletten!

10. Jullie zijn het nooit met elkaar eens

Het maakt niet uit waar het over gaat, jullie raken altijd in een discussie. Jullie kunnen het dan ook nooit met elkaar eens zijn, maakt niet uit waar het over gaat.

11. Je weet niet of je partner om je geeft

Je hebt geen idee hoeveel je betekent voor je lover, en hij zegt dan ook nooit ‘ik hou van je’. Weet altijd van jezelf wat je waard bent, en neem niet genoegen met minder!

12. Je partner geeft je nooit complimentjes

Krijg je nou nooit een complimentje van je lover? Al is het iets kleins, als ‘je haar zit mooi zo’, dan is hij waarschijnlijk niet de ware.

Lees ook: Say what? Hoe meer je date, hoe kleiner de kans is dat je de ware vindt