De dagen worden korter en de temperaturen dalen langzaam. De klok is zelfs al een uurtje achteruit dus dat betekent dat de winter nu toch écht in zicht is. Maar niet getreurd! Niet alleen de winter komt dichterbij, ook de feestdagen zijn bijna een feit. Tijd om het huis gezellig te maken en te versieren. Of toch liever niet? Dit jaar betaal je je namelijk scheel aan energiekosten voor kerstverlichting. Een lichtje minder kan dus misschien helemaal geen kwaad.

Hoge energiekosten

We zijn meer dan ooit bezig met de hoge prijzen van alles om ons heen. Zo zien we onze boodschappen dagelijks duurder worden en is die energierekening er ook zeker eentje waar we tegenop zien. Geen wonder dat we ons zorgen maken over de wintermaanden. Juist dan wordt het kouder en donkerder, waardoor de verwarming en de lampen meer aan moeten. En dan komen de feestdagen er ook nog eens bovenop! Hét moment dat je meer dan ooit uitpakt met verlichting en versiering om het gezellig te maken.

Dit zijn je energiekosten voor kerstverlichting

Heb jij alleen een kerstboom in je huis staan en heb je ooit geïnvesteerd in een ledsnoer met ongeveer 600 tot 700 lampjes? Dan zit je er goed bij aankomende kerst. Die kosten vallen namelijk helemaal niet zo hoog uit en kan eigenlijk iedereen zich wel veroorloven. Als je deze zo’n acht uur per dag aanzet voor een maand lang kost dit je namelijk ongeveer een euro. Goed nieuws dus!

Pak jij wel regelmatig uit met andere versiering met licht? Dan is dit het moment om goed op te letten. Het blijft dan namelijk niet bij een paar euro. Margriet kwam met een rekenvoorbeeld en dat leverde behoorlijke bedragen op. Versier jij de binnen- en buitenkant van je huis met een kerstboom met gloeilampjes (25 watt), een kerstster met gloeilamp (25 watt), een lichtslang van 10 meter (160 watt) en een 100 buitenlampjes (25 watt)? Dan kost dat je in een maand al snel 170 euro met de huidige prijzen voor stroom. Je moet er dus wat voor over hebben!

Lees ook: Dit is de beste manier om je kerstboom te versieren volgens TikTok