Veel mensen luisteren uptempo muziek terwijl ze aan het sporten zijn, anderen luisteren niet naar muziek om zo volledige focus te hebben. Maar nu blijkt het dat als je enge films kijkt terwijl je een work-out doet, dit veel meer impact heeft op je lichaam.

Schermafdruk 2017-09-12 11.43.50

Onderzoek televisie kijken en lichaamsreactie

Onderzoekers van de Universiteit van Westminster onderzochten deelnemers die enge films keken. Tegelijkertijd werd hun hartslag, ademhaling en zuurstof/koolstofdioxide niveaus bijgehouden. Films als The Shining en Jaws werden hiervoor gebruikt. Tijdens het kijken van de films ging de hartslag omhoog en werd er een adrenaline stoot bij de deelnemers waargenomen.

Audiovisuele stimuli en sporten

Als je naast het kijken van een enge film ook nog eens gaat sporten, kan je een enorme boost krijgen en heeft je work-out meer effect. Dit is voordelig, mits het sporten niet al te intensief is. Het kijken van een film tijdens het sporten kan een goede afleiding en kan je actiever maken. Een ander onderzoek wees uit dat een combinatie van audio en visuele stimuli, zoals in een film, je work-out ook minder moeilijk kan laten lijken. Er kwamen hierdoor positievere gevoelens op als je sportte in deze context.

Wil je afvallen? Met deze tips zul je sneller vet verbranden.