Terwijl Bird Box eerst werd bestempeld als engste film van 2019 is er toch een andere film die het makkelijk van z’n troon afstoot. The Hole in the Ground bewijst namelijk dat er toch nog échte horrorfilms bestaan waarbij je amper nog alleen over straat durft. Dus, voor de echte horror-fanaten: zet deze op je lijst.

the hole in the ground FEM FEM

The Hole in the Ground

Deze film draait om Sarah O’Neill (gespeeld door Seána Kerslake) die ontsnapt aan haar traumatische verleden met haar zoontje Chris (James Quinn Markey). Ze besluiten te verhuizen naar een plek waar ze een goed leven kunnen kunnen opbouwen. Althans, dat dachten ze. Haar zoontje Chris ontdekt een mysterieus sinkgat en vanaf dat moment lijkt alles een geheel andere wending te krijgen. Sarah vermoedt dat een kwaardaardig wezen de plaats van Chris heeft ingenomen.

Na de première van The Hole in the Ground op het Sundance Film Festival zijn de critici lovend. Volgens The Independent is het wellicht de engste horrorfilm van 2019. Het is alleen nog héél even wachten tot de film in Nederland te zien zal zijn.

Tot die tijd zijn er gelukkig voldoende nieuwe films die worden toegevoegd op Netflix om te kijken.

Lees ook meer over de psychologie achter het houden van horrorfilms. Snap je gelijk waarom er mensen zijn die er zó veel van houden.