We zitten nu veel binnen wat betekent dat het tijd is voor films! Vind jij het ook zo heerlijk om even weg te griezelen op de bank? Wij wel! Maak er een gezellige girlsnight van of plan een spannende date, dan is het stukken minder eng. Gezellig is het natuurlijk ook! Wij zetten speciaal voor jou de beste horrorfilms op een rijtje geselecteerd door IMDB. Saai is het in ieder geval niet!

engste horrorfilms

Jaws

Ben jij ook zo bang van haaien? Deze horrorfilm gaat namelijk over een angstaanjagende haai die op het strand van Amity jaagt op mensen. Een politieagent, wetenschapper en haaienjager gaan op jacht naar de haai, omdat er steeds meer slachtoffers vallen. Komt dit wel goed? Want deze haai maakt je in één klap dood. We zullen je zeggen: er zit een hele hoop spanning in deze film.

Faust

In deze enge film zie je hoe de duivel Mephisto probeert macht over de aarde te krijgen. Hij sluit een weddenschap met een engel, waarin hij zegt dat hij de ziel van een professor op leeftijd, genaamd Faust, kan kapotmaken. Hij stuurt een plaag naar zijn dorp, waardoor de professor niet aan medicijnen kan komen. Dan vindt de professor opeens een boek hoe hij de duivel Mephisto kan oproepen. Overleeft de professor het?

Psycho

In deze enge film moet een vrouw die niet bepaald heel rijk is van haar baas een groot bedrag geld moet wegbrengen. Maar: ze houdt het geld liever zelf en rent weg om het geld te verstoppen. Ze komt in een erge storm terecht en kan niet anders dan naar een hotel. Alleen daar is de hoteleigenaar niet de meest aardige man en hij heeft kwaadaardige plannen met de vrouw…

 

Alien

Wanneer een ruimteschip met mensen erin op een onbewoonde planeet komt, komen ze tot een rare ontmoeting met een ruimteschip. Er zitten allemaal rare cocons in het neergestorte ruimteschip, waarvan niemand weet wat het is. De hel barst los als er een raar wezen op het gezicht springt van een bemanningslid. De maag van het bemanningslid springt open en er komt een heel eng wezen uit die maag. Wat gaat er nog meer gebeuren?

The Shining

Deze film gaat over de schrijver die even niet meer weet wat hij moet schrijven. Hij verliest zijn baan en hij gaat aan het werk als bewaker in een vreemd hotel. Veel mensen zeggen dat er in dit hotel kwade krachten zitten, maar hij gelooft er niks van. Wanneer het hotel in de winter gesloten is, gebeuren er allemaal nare dingen…

The Thing

Op onderzoek in 1982 gaan wetenschappers naar Antarctica. Ze ontdekken een raar organisme van wel 10.000 jaar oud. Het wezen is compleet bevroren, maar wanneer hij ontdooit gebeuren er allemaal onverklaarbare dingen. Hij ziet er opeens hetzelfde uit als de wetenschappers…

Jekyll

De Engelse arts Dr. Henry Jekyll is niet echt slim bezig. Hij doet proefjes in het lab en heeft een opzet waarmee hij een super slecht alterego kan oproepen. Dat alter ego heeft alleen super kwade bedoelingen en wanneer hij het op zichzelf test, veranderd hij ineens in Edward Hyde. Deze goede en de slechte persoonlijkheden gaan tegen elkaar vechten om de ziel van deze man…

The Exterminating Angel

Een groepje mensen gaan naar een operaoptreden, waar ze het heel erg naar hun zin hebben. Daarna gaan ze met z’n allen chique dineren om het mooie optreden te vieren. Maar wanneer de nacht bijna begint, kan de groep ineens niet meer weg. Ze willen naar huis, maar dat gaat niet, al zijn er geen deuren op slot of andere dingen die ze kan tegenhouden. Als het middernacht is verandert de groep in een vreselijke groep met beesten die van alles gaat aanrichten.

What Ever Happened to Baby Jane

In een alles behalve sfeervolle villa in Hollywood wonen twee zussen. De een is een beroemde ster en de andere heeft een alles behalve succesvolle carrière. De zus Jane was als kind super beroemd, maar wil net zoals haar zus zijn die nu nog steeds een succesvolle carriere heeft. Door haar extreme jaloezie maakt ze het leven van haar zus super zeur. Maar dan wel op een super kwaadaardige manier.

The Cabinet of Dr. Caligari

De gelukkige verloofden Alan en Jane gaan gezellig op stap naar een markt. Ze komen de kwaadaardige Dr. Caligari en waarzegster Cesare tegen en vragen hoe hun toekomst eruit zal zijn. De waarzegster zegt tegen Alan dat hij vandaag zal overlijden als de zonder onder gaat. Hij wordt ineens vermoord en de politie denkt dat Cesare de schuldige is. De politie is op onderzoek naar de dader, maar Cesare ontvoert Jane en Dr. Caligari is nergens meer te vinden.

Leuk weetje: van het kijken van horrorfilms val je dus af. Lees hier hoe het precies zit.