Wat betreft gourmetten zijn er vaak twee kampen. Voor velen gaan gourmetten en feestdagen door een deur, maar voor sommigen ook totaal niet. Daar waar een deel er de charmes wel van inziet, ziet een ander vooral de ergernissen. Mocht jij je in dit laatste vinden? Dan herken jij waarschijnlijk deze ergernissen tijdens een avondje gourmetten meteen.

Ergernissen tijdens een avondje gourmetten

Gezellig met elkaar aan tafel, allerlei soorten stukjes vlees, bakken met salades en stokbrood en een gourmetstel. Voor een groot deel van de Nederlanders is dit dé activiteit op een feestdag. Waarschijnlijk omdat het zo lekker gemakkelijk is, weinig voorbereidingen vergt en eigenlijk ook beest feestelijk oogt. Toch zijn er mensen die er niet zo over denken. Zij kunnen voornamelijk ergernissen bedenken tijdens een avondje gourmetten. Dit zijn die ergernissen tijdens een avondje gourmetten.

#1 Alles stinkt

Letterlijk alles gaat stinken van een avondje gourmetten. Waarschijnlijk trek je je mooie kerstjurk of iets anders moois aan, maar waarom zou je? Je mooie kleding stinkt na het eten, waardoor je vervolgens de rest van de avond stinkend rondloopt. En zie maar eens die geur uit je huis te krijgen…

#2 Zo goedkoop mogelijk

Het moet ook nog altijd zo goedkoop mogelijk. Gourmetten is vaak al een net iets goedkopere oplossing, maar dat is blijkbaar voor velen niet genoeg. In de praktijk betekent dit eigenlijk gewoon dat er ook nog in de supermarkt gezocht wordt naar extra kortingen en gaan we – natuurlijk – voor 35% korting.

#3 Niemand eet op hetzelfde tempo

Je hebt van die mensen die er in een keer 10 stukjes vlees op gooien en tussendoor stokbrood met kruidenboter wegeten. Deze mensen zijn vervolgens al na twintig minuten klaar terwijl jij nog net aan je twee stukje kip begint. Ongezelliger kan niet!

#4 De afwas

Het moet er natuurlijk wel allemaal een beetje gezellig uitzien. Daarom stallen we altijd al het eten dan toch maar netjes uit over borden en in bakjes. Daarna heb je daar altijd weer spijt van, want vervolgens moet ook al het servies weer schoon. Dat betekent afwassen, want no way dat dit in de vaatwasser past. En vergeet die plaat van het gourmetstel niet…

#5 Alles wordt vies

Je kunt de dag erna in de weer met je schoonmaakmiddelen. Alles wordt namelijk vies! Dat betekent gordijnen wassen, ramen lappen en met een emmer allesreiniger door de woonkamer om overal die vette laag vanaf te wassen.

#6 Iedereen heeft eigen gewoontes

Wanneer je met eigen gezin gourmet valt dit nog wel mee, maar zodra je ineens met vrienden gaat gourmetten kom je erachter dat de mens een gewoontedier is. Iedereen heeft namelijk eigen gewoontes met gourmetten, waardoor je nog net niet op je vingers wordt getikt als je iets anders doet dan anderen.

#7 Je eet altijd te veel

Het is nou eenmaal lastig om te stoppen met eten. Hoewel je heel goed weet dat je eigenlijk genoeg hebt gehad, leg je er toch nog maar een stukje vlees op. En als je dan toch moet wachten op dat stukje vlees, kan er nog wel een stokbroodje in. Voor je het weet stap je met een open broek van tafel af, omdat je zo vol zit dat je knoop niet meer dicht kan blijven.

Lees ook: Zo ruikt je huis weer fris na het gourmetten