Nu het winter wordt, worden onze huid en ook lippen droger. Er ontstaan scheurtjes en het duurt dagen tot deze scheurtjes genezen. Met een beetje pech haal je elke keer als je een hap van je eten wilt nemen,  je lippen weer open. Voorkomen is beter dan genezen, daarom hebben wij hier een aantal tips, zodat je ervoor kunt zorgen dat je lippen minder droog worden.

Lippen
Photo by Luka Davitadze

Sommige mensen hebben het hele jaar door last van droge lippen terwijl anderen dit probleem alleen in de winter hebben. Maar, gelukkig heb je er zelf invloed op en kun je er voor zorgen dat je je droge lippen en de bijkomende scheurtjes beperkt.

Speeksel zorgt voor droge lippen

Wanneer we droge lippen hebben, likken we ze uit gewoonte vaak af omdat het tijdelijk een verzachtend gevoel geeft. Je lippen natmaken met speeksel werkt averechts, er zit een stofje in ons speeksel wat ervoor zorgt dat onze lippen alleen meer uitdrogen. Niet meer doen dus!

Lippenstift

Vermijd lippenstift zoveel mogelijk. We weten dat een een mooie lippenstift je outfit soms af kan maken, maar lippenstift zorgt er helaas voor dat je lippen uitdrogen. Matte lippenstift droogt zelfs nog meer uit. Wil je toch een beetje kleur op je lippen? Kies dan liever voor een lippenbalsem met een tintje.

Lippenbalsem

Wanneer je lip al gescheurd is, is lippenbalsem eigenlijk een grote boosdoener. Veel mensen zijn hier niet van op de hoogte. De cellen van je lippen worden eens in de tijd vernieuwd. Door elke dag een aantal keer je lippen in te smeren met lippenbalsem, zorg je ervoor dat dit proces wordt vertraagt. Je denkt dat je je lippen een handje helpt, maar eigenlijk werk je ze dus alleen maar tegen! Door het opsmeren van lippenbalsem kunnen de dode cellen (die droge velletjes waar je maar niet vanaf kunt blijven) nergens naar toe. Maar ja, lippenbalsem voelt natuurlijk wel lekker zacht aan…

Pittig eten

Hou jij van lekker en pittig eten? Denk dan toch nog een keer na als jij al last hebt van droge lippen. Pittig eten zal je lippen opnieuw beschadigen en daardoor zal het weer langer duren tot ze zijn hersteld.

Lees ook: DIY: Met deze lip scrub overleven jouw lippen de koude dagen