Wil jij met dit weer liever het strand vermijden maar toch iets ondernemen met je vrienden? Wat dacht je van een escaper oom als uitje? Je kunt uiteraard gaan voor een escape room met een La Casa de Papel-thema óf probeer eens de allereerste escape room onderwater uit.

escapreroom onderwater FEM FEM

Een onderwater escape room

Een reuze uitdaging: een escape room wat onderwater is. Dankzij onze buurtje van Girlscene ontdekte we de escape room Aquavilla in Gelderland wat zich bevindt op achttien meter diep! Ook hier is het de bedoeling dat je hints verzamelt om te ontsnappen, maar hier doe je dat met een duikpak aan en in een zeecontainer vol met puzzels. Overigens goed om te weten: je wordt continue in de gaten gehouden door professionele duikers mocht je opeens in paniek raken onderwater.

Het verhaal bij Aquavilla is als volgt: je komt terecht het onderwaterlaboratorium van Jacques-Yves Cousteau waar onderzoek werd gedaan naar het overleven onderwater maar voor een onbekende reden is het onderzoek niet afgemaakt. Het is aan jullie de taak om erachter gekomen waarom het nooit is afgemaakt met een oud logboek, verschillende puzzels en aanwijzingen.

Reserveren

Om hieraan mee te kunnen doen moet je ervaring hebben met duiken en minstens twee deelnemers een NOB 2*-niveau (Advanced Open Water Diver) hebben. Mocht je dit niet hebben, no worries. Dat betekent niet dat je niet mee kan doen want een aantal deelnemers kunnen ook boven water helpen.

Afijn, durf jij het aan?