Iets waar wij in het dagelijks leven niet zonder kunnen, is koffie. Daarnaast hebben wij ook totaal geen probleem met een glaasje alcohol op z’n tijd. En wat is nou beter dan deze twee dingen mixen? Dat er heerlijke koffie-alcohol recepten bestaan, is geen verrassing. Maar deze Espresso Martini met Baileys is écht onweerstaanbaar lekker.

Espresso Martini met Baileys

Eén van onze favoriete cocktails is de Espresso Martini. Het is lekker, het geeft je energie en wij zijn er gewoon dol op. Daarbij is het ook hét perfecte drankje voor een leuk feestje. Maar na het afstruinen van het internet voor een lekker, nieuw recept, zijn wij een wel heel lekkere twist op dit ‘standaard’ drankje tegengekomen. Namelijk de Espresso Martini met Baileys! Je hebt maar erg weinig ingrediënten nodig en hij is echt ontzettend lekker.

Ingrediënten

Het maken van de Espresso Martini met Baileys is ontzettend makkelijk en je hebt niet veel ingrediënten nodig. Dit moet je in huis halen om de cocktail te bereiden:

  • IJs
  • Een dubbele espresso
  • 1 shotglaasje vodka
  • 1 shotglaasje Baileys
  • Optioneel: koffiebonen

Daarnaast heb je ook een cocktailshaker nodig om dit drankje fatsoenlijk te kunnen maken.

Bereidingswijze

Begin door het ijs in je cocktailshaker te doen. Gebruik lekker veel ijs, dit maakt je Espresso Martini extra lekker. Voeg er daarna de dubbele espresso aan toe. Doe ook het shotje vodka en Baileys er doorheen. Schud het daarna even goed door elkaar, zodat je alle ingrediënten echt goed mixt. Schenk het daarna in je favo cocktailglas. Wil je er nog iets extra’s aan toevoegen? Ga dan voor de klassieke look en leg drie koffiebonen bovenop het drankje. Et voilà! Je hebt een heerlijke cocktail. Drink ze!

@liv.yah three ingredient espresso martini with baileys ☕️🍸 #espressomartini #cocktail #baileys ♬ CUFF IT – Beyoncé

Lees ook: Bij deze geweldige bar in Tilburg serveren ze alleen maar nacho’s en cocktails