De fitgirls onder ons weten hoe belangrijk het is om genoeg eiwitten binnen te krijgen na het sporten. Je kunt dit doen door je maaltijden eiwitrijk te maken, maar dat is niet altijd genoeg. In dat geval moet je je dieet aanvullen met proteïnerijke gerechten of producten. Onze favoriet zijn proteïnerijke drankjes en dan bij voorkeur degene die we zelf gemakkelijk in elkaar kunnen flansen. Wij vertellen je hoe je espresso martini met extra proteïne kunt maken.

espresso martini met extra proteïne
Bron: Pinterest

Extra proteïne toevoegen aan je dieet

Voornamelijk als je veel sport, is het belangrijk om genoeg eiwitten binnen te krijgen. Als je dacht dat je alleen maar eitwitshakes kon drinken om extra proteïne binnen te krijgen, heb je het mis. Uiteraard liggen de supermarktschappen helemaal vol met allerlei proteïnedrankjes, puddinkjes en mousse. Helaas zijn deze niet goedkoop en tikt het behoorlijk aan als je dit dagelijks eet. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg heerlijk receptjes van gerechten waarbij je extra veel eiwitten binnen krijgt als je deze eet of drinkt.

Espresso Martini met extra proteïne

Gelukkig kun je dus ook je favoriete drankjes met extra veel proteïne klaarmaken. Zo kun je genieten én voeg je een extra eiwitbron toe aan je dieet. Win-win dus! Natuurlijk is deze ook nog eens gemakkelijk te maken dus dit wil je proberen. Het recept, dat we tegenkwamen bij Body & Fit, is ideaal voor iedere sportende vrouw die ook een beetje wil kunnen genieten. Wat je nodig hebt? Een dubbele shot espresso, halve scoop van je favo eiwitpoeder, 50 milliliter melk, een handjevol ijsklontjes en eventueel koffielikeur of wodka.

Je maakt deze proteïnerijke espresso martini ongeveer net als dat je een normale espresso martini maakt. Je hebt dus wel een cocktailshaker nodig om het geheel goed te kunnen mengen! Als je ‘m alcoholvrij houdt, bevat het gehele drankje zo’n 81 kcal en 11 gram eiwit. Je kunt hem natuurlijk ook met alcohol maken, maar dan zal het drankje iets meer calorieën bevatten.