De populariteit van de espresso martini is de afgelopen tijd enorm gestegen. Steeds meer mensen kunnen een lekkere esma op z’n tijd wel waarderen! Het allerleukste aan de populariteit van zo’n drankje is dat er vaak de lekkerste varianten op komen. Zo ook deze variant: de espresso martini met karamel-zeezout. De combinatie is natuurlijk goud en moet je geprobeerd hebben in je leven. Wij vertellen je hoe je hem maakt.

Bron: Pinterest

Zo maak je de espresso martini met karamel-zeezout

Het zelf maken van een espresso martini is al niet zo lastig en ook deze variant is gemakkelijker dan je denkt! Je hebt maar weinig ingrediënten nodig en voor je het weet staat dit heerlijke drankje op tafel. Voor één espresso martini met karamel-zeezout heb je de volgende dingen nodig, maar ga er maar vanuit dat je meer nodig hebt! Eén drankje is natuurlijk niet genoeg!

Ingrediënten

 • 1 shot espresso
 • 1,5 shot wodka
 • 1 shot koffielikeur
 • Karamel naar smaak
 • Een snufje zeezout
 • Handjevol ijsblokjes
 • Optioneel: koffiebonen en karamel om te garneren

Overige benodigdheden

 • Cocktailshaker
 • Optioneel: bord

Bereiding

 1. Je kunt echt een waar feestje maken van deze cocktail! Ga je voor de complete garnering? Giet dan eerst wat karamel op een bord en zorg ervoor dat alle randjes van het glas daarin gedipt zijn. Dit ziet er leuk uit én smaakt ook nog eens lekker bij iedere slok die je gaat nemen!
 2. Pak de cocktailshaker erbij en doe hier de (afgekoelde) espresso, wodka, koffielikeur, karamel en zeezout in. Doe er ook een handjevol ijsblokjes bij en sluit de beker. Daarna: schudden maar!
 3. Schud voor ongeveer 10 seconden en open dan de beker weer. Giet het drankje zonder de ijsklontjes in het glas dat je zojuist gegarneerd hebt met karamel. Pak daarna zo’n drie koffiebonen en leg deze in het midden van het drankje. Cheers!
@bevsbybeverly

Day 6 of 25 Holiday Bevs 🎄 Salted Caramel Espresso Martini 1 shot espresso 2 tbsp caramel sauce Sprinkle of sea salt 1.5 oz vodka 1 oz coffee liqueur Garnish with 3 espresso beans Rim glass with caramel sauce and chill in freezer while you make the cocktail. #holidaycocktail #espressomartini #holidayrecipes #saltedcaramel

♬ Elf – Main Theme – Geek Music

Lees ook: Zo maak je een té lekkere espresso martini met Baileys