Als je veel sport, is het belangrijk om ook goed te kijken wat je precies eet. Je moet je lichaam namelijk zowel voor als na de workout zo goed mogelijk voeden met de juiste voedingsmiddelen. Voornamelijk wanneer jij bepaalde doelen hebt die je wil behalen, is het handig om je goed te verdiepen in wat je lichaam nodig heeft. Dit is wat je moet eten na het sporten.

Eten na een workout is écht belangrijk

Om te snappen waarom dit nou zo belangrijk is, moeten we je even uitleggen hoe jouw lichaam ‘werkt’. Tijdens het sporten kost het je lichaam uiteraard veel. Voornamelijk tijdens hele intensieve sportsessies gebruiken je spieren veel glycogeen als brandstof om de workout te kunnen doen. Daarnaast wordt een deel van de proteïne in je spieren ook nog eens beschadigd. Na het sporten moet je lichaam ervoor zorgen dat deze dingen weer goed aangevuld worden, zodat er geen tekort ontstaat. De juiste voeding kan dit herstelproces versnellen. Het is daarom ook zo ontzettend belangrijk dat je goede voeding binnenkrijgt na een workout.

Wat kun je het beste eten na het sporten?

Je raadt het misschien al, maar je kunt het beste goede porties eiwitten en koolhydraten nuttigen na het sporten. De eiwitten zullen ervoor zorgen dat je spieren zich goed en snel herstellen, maar niet alleen dat. Eiwitten helpen namelijk ook bij het proces van sterker worden van je spieren. Daarnaast zijn ook koolhydraten onmisbaar na een intensieve workout. Koolhydraten zorgen er namelijk voor dat er weer genoeg glycogeen aangemaakt wordt na het sporten. De brandstof die je lichaam nodig heeft. Veel mensen denken dat voeding met veel vetten niet goed is. Dat is niet helemaal waar. Je mag best voor voeding met gezonde vetten kiezen, want ook deze kunnen je lichaam best goed gebruiken.

eten na het sporten
Bron: Pinterest

Lees ook: Zo maak je een gepocheerd ei in de magnetron in één minuut