Als je hebt hebt over de zogeheten aphrodisiacs denk je hoogstwaarschijnlijk het allereerst aan oesters. Love them or hate them, er wordt gezegd dat het eten van oesters je hitsig maakt. Máár er zijn nog een aantal dingen die je kan eten waardoor je vaker zin hebt in seks – weet je in ieder geval wat je voor je boy of date moet koken.

eten seks FEM FEM

Asperges

Asperges zitten boordevol vitamine B6 en foliumzuur – beiden stimuleren de sekshormonen in mannen en vrouwen en geven orgasmes een boost.

Avocados

Energie en een gezonde libido zijn allebei belangrijk als je goede seks wil hebben en avocados geven je beiden. Ze zitten vol met mineralen, gezonde vetten en vitamine B. Dit alles geeft je dus én de energie om van bil te gaan én verhoogt jouw zin in seks.

Chili pepers

Ah, lekker pittig. In chili pepers zit capsaïcine, en capsaïcine geeft endorfines af in de hersenen. En zoals Elle Woods ooit zei in Legally Blonde: endorphines make you happy. Maar, ze maken je ook hitsig.

Chocolade

Dit wist je wellicht ook al maar nu snap je in ieder geval waarom chocolade best vaak wordt gekoppeld aan seks. Het zit vol met tryptofaan wat jouw lichaam helpt met het produceren van serotonine, een chemisch iets wat dus rapapa ook voor zorgt dat je sneller zin hebt om het bed in te duiken met jouw boy.

Drop

Ha ja, wie had dit ooit gedacht maar ook drop zorgt voor de nodige opwinding. Het heeft iets te maken met het feit dat het het effect van oestrogeen en progesteron na kan bootsen. En het schijnt ook een top snack te zijn als je ongesteld bent want men beweert dat het de symptomen (buikpijn, etc) van ongesteldheid vermindert.

Lees ook: waarom we met warm weer meer zin hebben in seks.