Ah yes, de temperatuur is eindelijk gestegen. Blote benen komen overal weer tevoorschijn en het liefst toeven we de hele dag op het strand of terras… En wellicht is het je al opgevallen, maar je drang om seks te hebben is hoogstwaarschijnlijk ook gestegen – and there’s a reason for it.

zomer seks FEM FEM

Uit een artikel van de Volkskrant hebben gyneacoloog en hormoondeskundige Nils Lambalk en huisarts en seksuoloog Peter Leusink uitgelegd waarom het is dat als de temperatuur stijgt, de behoefte om van bil te gaan ook stijgt.

Het brein

Het zit ‘m dus allemaal in het brein. Met warm weer heb je gewoon veel meer seksuele prikkels om je heen. Denk daarbij juist aan de korte rokken, broeken en bikini’s waar men sneller in rondloopt. Maar ook lijkt het alsof we in de warme maanden meer vrije tijd hebben. Dit komt omdat je socialer wordt zodra je meer dingen buiten kan ondernemen. En die twee samen zorgen voor een hitsige combinatie. Voeg nog wat alcohol daaraan toe en het feit dat mensen vrolijker zijn bij mooi weer en voilà: meer zin in seks.

Onderzocht

Een studie uit Italië heeft ook aangetoond dat mannen in de maanden juli en augustus twee keer zo vruchtbaar zijn als in januari. Dit heeft alles te maken met een stof genaamd serotonine. ‘Zonlicht heeft een bewezen verband met serotine, een belangrijke neurotransmitter in de ervaring van genot.’

Dus, bij dezen, happy humping!

Lees ook: waarom je meer ochtendseks moet hebben.