Yes, we hebben éindelijk wat goed nieuws voor je! Vanaf juli ziet het er namelijk naar uit dat we weer kunnen dansen tot de zon opkomt, want verschillende festivals hebben aangekondigd door te gaan! Hoe leuk dat ene festival om de hoek ook is, nu we weer mogen, gaan we natuurlijk all out. Dat betekent: naar een extraordinary festival in het buitenland gaan! Want even eerlijk: wat is er nou beter dan een memorabel feest en een vakantie combineren? We zetten de meest toffe Europese festivals die dit jaar doorgaan op een rijtje.

festivals FEM FEM
@clairerosecliteur Instagram

EXIT – Servië

Als we zeggen dat een bezoek aan EXIT de beste manier is om het festivalseizoen in te gaan, liegen we niet. EXIT viert namelijk haar 20-jarige bestaan en zal daarom nóg groter uitpakken dan normaal. Ook zal dit event het eerste grote Europese festival zijn dat definitief doorgaat. Het grote muziekfeest was al in het nieuws omdat het in samenwerking met de Servische overheid festivalbezoekers en artiesten gaat vaccineren. Hiervoor zijn 1500 vaccins beschikbaar gesteld. Interesse? Je kunt je via deze link aanmelden!

Het festival wordt gehouden in het Petrovaradin Fort in de Servische stad Novi Sad waar wel veertig verschillende stages te vinden zijn. Met zoveel stages komen natuurlijk ook een tiental genres voorbij – perfect voor je vriendengroep met verschillende muzieksmaken. Het festival onderscheidt zich doordat je hier ’s avonds pas echt piekt. Overdag is slechts de afterparty van de dag ervoor.

Met deze bizarre lichtshows, podia op de meest mooie locaties en een line-up waar je u tegen zegt, wordt dit vierdaagse festival een ervaring die je nooit meer zal vergeten. Zo noemen we een Amelie Lens, Maceo Plex, Tijana T en Magdalena die zijn bevestigd voor de mts Dance Arena. Patrice Bäumel, Agents Of Time, Farrago, Adiel en Roman Flügel zullen te zien zijn bij de No Sleep Novi Sad stage. Van 8 tot 11 juli kun je hier genieten van David Guetta, DJ Snake, Tyga en Paul Kalkbrenner! Verzamel je vriendinnen en let’s go!

Untold Festival 2021 – Roemenië


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door UNTOLD (@untoldfestival)

Untold Roemenië is, zoals de naam al aankondigt, een Roemeense dansgigant en een van Europa’s meest geliefde elektronische muziekfestivals. Untold verwelkomt jaarlijks meer dan 300.000 bezoekers en fans die klaar zijn voor een heerlijk feestje. De line-up van de laatste editie bestond uit grote namen zoals Robbie Williams, David Guetta, Stormzy en Paul Kalkbrenner. Niet de minste artiesten zullen we maar zeggen…

Untold nam drie keer de eerste prijs voor Best Major Festival mee naar huis tijdens de European Festival Awards. Een uitstekende prestatie aangezien het festival sinds 2015 pas voet aan de grond heeft gezet. In de jaren na de oprichting is Untold een mekka geworden voor dansliefhebbers van over de hele wereld. Zeker een feestje wat je niet mag overslaan!

Hideout – Kroatië

Dubbel geluk als je in Kroatië op vakantie bent: er is namelijk nóg een festival dat daar doorgaat. Hideout is een vijfdaags festival dat gegeven wordt op het Zrce strand en maakt daarmee deze plek dé party-spot. Je danst op een soort arena gelegen op het water – echt afgelegen dus – en ook op de nabijgelegen boten en zwembaden gaat het festival tot in de late uurtjes door. Met een line-up bestaande uit onder meer Fisher, CamelPhat en Purple Disco Machine zul je je hier van 5 tot 9 september zeker vermaken!

Toch liever veilig binnen de landgrenzen blijven? Ook deze Nederlandse festivals gaan door deze zomer!