De zon schijnt als een malle. De muziek staat oorverdovend hard. Je hebt een dood biertje in je hand en hebt je éindelijk je vrienden weer gevonden. Het leven is even op zijn mooist. Oh, wat missen wij festivals! Maar dit gemis zal niet lang meer duren, tenminste, als wij de festival kalenders mogen geloven. Naast dat er nieuwe testivals zijn aangekondigd, hebben namelijk veel evenementen al een nieuwe datum in de nazomer van 2021 geprikt. Wij hebben alvast degenen met het grootste FOMO-gehalte op een rij gezet.

Lowlands


Denk je aan festivals, dan denk je aan Lowlands. Pak je tent maar alvast uit de schuur, want op 20, 21 en 22 augustus zouden we hier weer kunnen genieten van de meest uiteenlopende muziekgenres. Het festival heeft zelfs al veel acts aangekondigd: Stormzy en de Opposites bijvoorbeeld. Slapeloze nachten: Yes please!

Mysteryland

Een van de grootste electronic festivals van Nederland is natuurlijk Mysteryland. Dit enorme evenement vol kleur staat gepland van 27 tot 29 augustus. Met meer dan twintig stages geniet je hier van techno, house, dance, hiphop, r&b en hardstyle.

Down The Rabbit Hole


Op dezelfde dagen als Mysteryland – 27, 28 en 29 augustus – is het multi-genre festival Down The Rabbit Hole aangekondigd. Met een nieuwe datum en een ander terrein ziet DTHR er waarschijnlijk anders uit dan andere jaren, maar dat neemt zeker de pret niet weg! Vibe hier op nationale en internationale muziek van onder andere Donnie en Disclosure.

Dekmantel


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Dekmantel (@dkmntl)

Geniet van elektronische, house en techno beats op het Dekmantel Festival. Dit festival midden in het Amsterdamse bos vindt plaats van 5 tot 8 augustus. Iets minder lang wachten dus!

Paaspop


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht dat is gedeeld door @paaspopfestival

Dit jaar niet in het paasweekend, maar dat stopt Paaspop niet om alsnog een fantastisch evenement te organiseren. Dit jaar dans je op 3, 4 en 5 september de hele dag door op de populairste artiesten uit ons eigen land en het buitenland! Onder andere Snelle en Kris Kross Amsterdam hebben al bevestigt!

Wildeburg


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Wildeburg (@wildeburg)

Al je zorgen van afgelopen jaar vergeten gaat gemakkelijk op Wildeburg. Dit festival in de vorm van een mythisch dorp kun je van 9 tot 11 juli al bewonen. Met een voornamelijk elektronisch muziekprogramma en daarnaast een krankzinnig creatief programma, verveel je je hier geen minuut. Als we dan toch aan een ‘nieuw normaal’ moeten wennen, dan het liefst een in Wildeburg-stijl.

Latin Village

Op 21 en 22 augustus draai je je heupen weer helemaal los op Latin Village. Het kleurrijke festival vol Latijns Amerikaanse muziek brengt je in tropische sferen. Met salsa, reggaeton, afrohouse en Nederlandse pop-rap is het haast onmogelijk om hier niét te dansen.

Helaas is alles is nog onder voorbehoud, dus fingers crossed dat we deze zomer ook echt tot in de vroege uurtjes op deze festivals kunnen dansen!

Lees ook: Op een festival heb je de meeste kans om verliefd te worden