Terwijl veel mensen natuurlijk richting de Verenigde Staten vertrekken om een ander land te ontdekken, zijn er toch plekken in de VS waardoor je heimwee naar Europa minder zal zijn. In verschillende delen van het land zitten namelijk steden die bizar veel weg hebben van Europese landen. Dus heb je altijd Europa in Amerika willen ervaren? Dit zijn de plekken waar je naartoe moet:

1. Pella, Iowa

Pella ligt midden in de Amerikaanse staat Iowa en lijkt sprekend op onze eigen kikkerlandje. In 1847 waren er zo’n 800 Nederlanders hier naartoe gevlucht en hebben het destijds ook ingericht met een Nederlandse look waardoor de stad dus een (werkende) windmolen heeft, een gracht(je) én vieren ze elke jaar de ‘Tulip Time’ festival met uiteraard tulpen uit Nederland.

2. Tarpon Springs, Florida

Het vissersstadje genaamd Tarpon Springs heeft iets weg van Griekenland. Het wordt ook wel het Griekse stadje in Florida genoemd omdat hier ook veel restaurants zitten met een Griekse keuken én souvenirwinkels met traditionele Griekse cadeaus.

3. Napa Valley, Californië

Alles draait hier om wijn in Napa Valley omdat je hier omringd wordt door allemaal wijngaarden. Door die wijngaarden heeft het ook iets weg van Italië en is het aan te raden om niet alleen naar Napa te gaan, maar ook Yountville en St. Helena.

4. Leavenworth, Washington

In de stad Leavenworth is het gebruikelijk voor de lokale inwoners om lederhosen te dragen én worden er regelmatig bierfeesten gehouden. Alle gebouwen in de hele stad hebben een typisch Duitse architectuurstijl, tot de borden aan toe!

5. Lindsborg, Kansas

Lindsborg staat ook bekend als “Little Sweden”. In de begin van de 19e eeuw kreeg Lindsborg veel Zweedse migranten en werd de stad omgetoverd tot een mini Zweedse dorp waar nog steeds jaarlijks festivals met een Zweedse thema worden gehouden.

View this post on Instagram

Snow Dala! ❄️ 🇸🇪

A post shared by Dala Town (@dalatown) on

Van plan om in de zomer een roadtrip door Amerika te gaan maken? Deze iconische plekken mag je vooral niet missen.