Een rondreis door Amerika is voor vele een droom, maar het plannen ietwat lastig want het land is zó groot dat er immens veel te zien is. Om het hopelijk iets makkelijker te maken hebben we een aantal iconische (en wellicht minder bekende) plekken voor jullie verzameld die je vooral níet wilt missen mocht je die kant op gaan.

iconische plekken Amerika FEM FEM

Griffith-Observatorium, Los Angeles

We starten deze road trip in het prachtige Los Angeles, oftewel: ‘The City of Angels’. Ja, je kan hier natuurlijk naar de Hollywood Walk of Fame, Universal Studios, The Broad of LACMA, maar als er één plek is wat je in LA niet wilt missen dan is het de Griffith-Observatorium. Het is een sterrenwacht op de berg Hollywood waardoor je dus een belachelijk mooi uitzicht hebt van de stad en het biedt een verbluffende kijk op het universum en veel intergalactisch vermaak.

Greetings from Chicago-muur, Chicago

Dit is vooral zo’n plek wat het heel goed doet op Instagram maar mocht je van plan zijn om ook door Chicago te gaan reizen, maar dan even een stop bij het meest bekende muurschilderij van de stad. Het ligt precies ook in het gebied waar enorm veel straatkunst te zien is, dus absoluut de moeite waard.

View this post on Instagram

?CHI-IL

A post shared by Vienna Chong ?ビエナ チョン (@viennayan) on

Graceland, Memphis

Waar het ook zeker even de moeite waard is om een kijkje te namen is Graceland in Memphis. Hier heeft namelijk Elvis Presley tot zijn dood in 1977 gewoond. Elvis Presley kocht dit huis voor zo’n 100.000 dollar om er samen met zijn ouders te wonen. Later trokken de vrienden van Elvis ook bij hem in huis. Naast het Witte Huis, is dit het meest bezochte huis van Amerika. Zó iconisch dat je het niet wilt missen mocht je in de buurt zijn.

Times Square, New York

Als je een keer de drukte van Amerika wil meemaken, is Times Square dé plek om dat te doen. Dit is zo’n plek wat niet bepaald ‘leuk’ is, maar wat je vooral echt een keer wil meemaken en dus mag het op je lijstje van plekken waar je heen moet tijdens jouw rondreis.

Oxford Exchange, Tampa

Een restaurant tip voor iedereen die richting Tampa gaat. Stop vooral bij Oxford Exchange voor ontbijt of lunch. Het is niet alleen mooi en lekker, je kunt hier ook nog eens heel goed shoppen in hun eigen boekenwinkel en boetiek.

Bourbon Street, Louisiana

De stad New Orleans is gevuld met de meest unieke straatjes, live-bandjes en de grote neonreclames. Hier proef je de sfeer van het échte Amerikaanse leven. Staat Louisiana op jouw road trip planning? Zorg dan dat je Bourbon Street absoluut niet mist. En vooral ook niet de beignets bij Cafe du Monde.

Seven Magic Mountains, Nevada

Las Vegas: dé koning van de casino’s, hotels, attracties en natuurlijk het uitgaansleven. Maar Las Vegas draait niet alleen om dat. Zo hebben ze nog veel meer te bieden zoals de Seven Magic Mountains. Veruit één van de mooiste kiekjes in Las Vegas.  Deze regenboog-gekleurde rotsen liggen midden in de Nevada woestijn en is zeker een mooi kiekje voor de foto.

View this post on Instagram

This is my last post from Vegas. I got a little carried away. Time to get back to Australia and New Zealand photos. There’s a ton I haven’t showed you yet! Until then, enjoy the fun, colorful seven magic mountains. 〰️〰️〰️ #outoftheofficetraveling #nashvilleblogger #sevenmagicmountains #lasvegasnevada #vegas #gltlove #travelgirls #sidewalkerdaily #travelgirlsgo #citizenfemme #blondesandcookies #girlsabroad #girlsvsglobe #girlaroundworld #travelinladies #traveldreamseekers #girlsmeetglobe #wetravelgirls #wanderwoman #damestravel #girldiscoverers #travelinggirl #shewhowanders #travellikeagirl #roamingwomen #ladieslovetravel #wearetravelladies #babeswhowander #blondesandcookies #travelgirlsgo

A post shared by ??‍♀️Alex ↠ Out of the Office (@outoftheofficetraveling) on

Over reizen gesproken… Ben jij samen met jouw vrienden nog zoekende naar een fijne bestemming? We hebben de fijnste Airbnb’s van Europa verzameld om samen met je vriendinnengroep te boeken.