Een relatie verbreken is nooit leuk. Het kost dan ook veel tijd om over je ex-partner heen te komen. Al helemaal als je niet op de unfollow-knop drukt. Maar waarom is het nou zo moeilijk om je ex te ontvolgen?

Waarom is het moeilijk om je ex te ontvolgen?

Als je relatie ten einde komt is het belangrijk dat je alle banden op social media verbreekt. Waarschijnlijk weten we dat allemaal wel, toch blijft het lastig. Dit is waarom.

1. Je bent nog niet over je ex heen

De meest logische reden is dat je nog niet over je ex heen bent. Als het net uit is ben je natuurlijk heel verdrietig en wil je eigenlijk troost zoeken bij je partner. Je bent dan ook nog niet klaar om je partner los te laten. De unfollow-knop maakt het dan opeens wel héél definitief.

2. Je wilt duidelijkheid

Wanneer je relatie ten einde komt kan je met veel vragen zitten. De eerste weken maken je hersenen overuren en ga je over alles twijfelen. Was het wel de goede beslissing? Had je het niet nog even aan moeten kijken? Daarnaast wil je ook nog weten wat er in jouw ex’s leven speelt. Wat waren de redenen dat je ex niet meer verder met je wilde? Hoe gaat het met hem, mist hij mij ook?

3. Je zoekt naar een teken om weer samen te komen

Break-ups zijn nooit leuk en liever voorkomt iedereen ze. Daarom is het ook heel normaal dat je na je break-up nog hoop hebt. Echter is de pijnlijke waarheid dat het niet voor niks uit is gegaan en je beter verder met je leven kunt. Toch is het lastig om je ex dan te ontvolgen. Hij of zij was een groot en belangrijk deel van je leven, gek om dat in een klap te verwijderen.

Contact verbreken

Toch kan je het best je partner direct ontvlogen. Wees hard voor jezelf en verbreek alle banden met je ex. Alleen op deze manier kan je doorgaan met je leven, en je ex achter je laten. Het is heel moeilijk, maar uiteindelijk het beste voor jezelf.

Lees ook: Deze films helpen jou over een break-up heen