Een relatiebreuk is helaas niet altijd te voorkomen. Het liefst lig je de hele dag in bed en kom je niemand onder ogen. Maar geen zorgen, voor je het weet ben je weer helemaal terug de oude. Wij hebben de oplossing voor jou: Deze films helpen jou over een break-up heen.

1 Mamma Mia!

Als Donna and The Dynamos je niet op kunnen vrolijken weet ik het ook niet meer. De comfort movie bevat alles, vrolijke nummers (die je keihard kan mee blèren), hartbreaks maar ook heel veel liefde. Daarnaast is Donna een sterke vrouw, en je kan veel leren van haar aanpak van liefde, relaties en afscheid.

2 Legally Blond

Ik denk dat iedereen een voorbeeld kan nemen aan Elle Woods. Nadat ze gedumpt was, heeft de queen haar ex het tegenovergestelde bewezen en laten zien wat ze waar is. You go girl!

3 Girls Trip

Na een break-up is er niets beters om tijd voor jezelf en je vriendinnen te nemen. Even geen boy troubles en gewoon plezier maken. Wat is er dan beter dan een Girls Trip! Een heerlijke film om naar te kijken en een voorbeeld aan te nemen.

4. Some Like It Hot

Niets heerlijkers om helemaal te verdwijnen in een goede old fashioned comedy. De zwart wit kleuren en drama zorgen voor een hele leuke en goede afleiding. Daarnaast is deze film ook nog eens heel grappig. De allure van Marilyn Monroe zorgen er voor dat je helemaal happy single wordt.

5. The Break-up

De naam zegt al genoeg; de perfecte film voor als jij door een relatiebreuk gaat, al helemaal als jullie eerst samen woonde. Het is onderschat hoeveel impact het heeft als jij of je ex-lover het huis uit gaat. Wees dankbaar dat jullie er een punt achter hebben gezet, en niet om de verkeerde redenen bij elkaar bleven.

6. To All The Boys I’ve Loved Before

TATBILB is een echte quilty pleasure van ons! Is je hartje gebroken zonder dat een relatie had? We’ve all been there! Helaas is het niet te voorkomen, maar met deze film kom je zo overheen.

7. Call Me By Your Name

Deze film moet je een keer gezien hebben in je leven. Het verhaal van Elio en Oliver is hartverscheurend. Een echte reminder dat relaties ook kunnen verwateren. De perfecte film om een potje bij te janken!

8. Magic Mike: XXL

Niets perfecter om over je exlover heen te komen dan Magic Mike! En dit keer met nog meer drama dan je gewend bent. Nog een voordeel: door al deze hotties denk je niet eens meer aan je ex 😉

9. Eat, Pray, Love

Voor de meiden die van relatie naar relatie hebben gehopt en nu eindelijk tijd voor hun zelf hebben; neem een voorbeeld aan Julia Roberts. Het kan eng zijn om na lange tijd weer single te zijn, maar het hoeft helemaal niet saai te zijn! Kijk hoe Julia Roberts de wereld over reist voor en met zichzelf.

10. La La Land

La La Land is de perfecte film als je zin hebt in een musical. De film begint heel luchtig en flirtig, maar eindigt heel anders. Het geeft perfect weer hoe het is om te groeien als persoon en koppel, om er achter te komen dat je toch niet de ware bent voor elkaar.

Lees ook: Films die je kunt kijken tijdens de feestdagen