Je sterrenbeeld verklapt een hoop over hoe jij bent in een relatie – je ideale date, je slechte date-eigenschappen en op welke sterrenbeelden je het snelst (en minst snel) zal vallen. Nu is het zo dat je sterrenbeeld ook verklapt hoe je bent als de relatie uit is. Zó ben jij als ex volgens je sterrenbeeld.

zo ben jij als ex volgens je sterrenbeeld
Bron: Euphoria

Ram: de ex die ermee wegkomt

Je exen missen jou meteen. Wanneer je niet meer samen bent met je partner, beseffen ze zich pas hoe erg ze je spontaniteit en zelfverzekerdheid missen. Je bent een geboren leider, ook in je relaties. Grote kans dat jij de eerste move hebt gemaakt en met ontelbaar veel originele date ideeën bent gekomen. Je bent niet verdrietig omdat het uit is en je je ex mist, je bent licht beledigd omdat je ex niet meer met je samen wilt zijn omdat je simpelweg de beste bent. Whatever…

Stier: de chille ex

Jij benadert iedere situatie met logica, dus als je erachter komt dat je toch niet je hele leven met diegene door zou brengen, boeit het je niet langer meer. Omdat je betrouwbaar bent blijf je ook nog vaak bevriend met je ex. What can we say? Je bent gewoon enorm loyaal, wat er ook gebeurt.

Knipperlichtrelaties zijn niks voor jou. Je vrienden denken soms dat je je ex een tweede kans gaat geven. Spoiler alert: dit gaat niet gebeuren.

Tweelingen: de knipperlicht ex

Je bent super avontuurlijk en kent geen angst, dus breakups zijn geen big deal voor jou. Misschien zou het soms wél zo moeten zijn? Door je charisma heb je continu knipperlichtrelaties, maar dit is niks nieuws voor je. Je kan er simpelweg niks aan doen dat je met iedereen een goed gesprek kunt voeren, ja ook met je ex.

Natuurlijk is het fijn om chill te blijven als jij en je partner uit elkaar zijn, maar onthoud dat jullie voor een reden uit elkaar zijn gegaan. Je ex kon je dubbele persoonlijkheid de eerste keer niet aan, dus waarom zou dit de tweede keer wel werken? Move on!

Kreeft: de ex die je op Facebook blokkeert

We gaan er geen doekjes om winden: een breakup kan super pijnlijk zijn voor je omdat je alles zo diep voelt. En dat is je goed recht. Je bent een van de trouwste en steunende personen ooit, dus als iemand je vertrouwen breekt doet dit zeer. Terwijl je “I don’t even care” zegt, voelt dit wel anders voor je. Je durft het moeilijk toe te geven dat je enorm veel pijn hebt. Sorry babe! Tijd zal de pijn helen.

Leeuw: de kleinzielige ex

Je bent helemaal niet boos. Sterker nog: het boeit je niet. Oké, misschien ben je een beetje boos. Of eigenlijk een beetje teleurgesteld dat je je tijd hebt verdaan aan iemand die niet perfect bij je paste.

Oké, eerlijk gezegd doet het je best wel wat met je dat je niet the one voor iemand was, I mean, je bent gewoon perfect, right? Hard to get spelen is niet jouw ding, dus je blijft cool en aardig tegen je ex.

Maagd: de ex die niet los kan laten

Jij zoekt naar the purpose van alles. Je overanalyseert iedere situatie en probeert ervan te leren. Anderen zeggen dat je te veel denkt, maar overthinking is je tweede naam. Je weifelt tussen eindeloos huilen en dankbaar zijn voor het universum dat je eindelijk van deze fuckboy af bent. Je weet dat het beter is dat jullie uit elkaar zijn, maar je wilt begrijpen waarom je voor de ander bent gevallen… en waarom jullie zo lang samen zijn geweest… en waarom, jullie uit elkaar zijn gegaan.

Weegschaal: de aardige ex

Je houdt niet van confrontatie, dus als je uit elkaar gaat met je lover moet er écht iets aan de hand zijn geweest. Je voelt je het beste wanneer je in een relatie zit en je bent simpelweg een geweldige partner. Na de breakup stel je je diplomatiek op om zo te zorgen dat niemand denkt dat je een verkeerd persoon bent, maar stiekem vergeef je je ex nooit voor het verspillen van je tijd. Uiteindelijk maakt het helemaal niet uit. Je bent mega charmant en hotties vallen als een blok voor je na de breakup.

Schorpioen: de ijskoude ex

Damn, Schorpioen, waar beginnen we? Voor beginners, all je exen zijn bang voor je. Maar dat weet je. Je daagt je exen uit en vindt het geen probleem om over een miscommunicatie van 3 jaar geleden te beginnen. Succes aan degene die je pijn hebben gedaan, want je zal ieder uur van de dag besteden aan het terug krijgen van je ex. En als je ex tóch nog aan je weet te ontsnappen, dan stop je direct alle vormen van communicatie. Alsof je nooit hebt bestaan.

Je bent een detective na de breakup. Je houdt de social media van je ex continu in de gaten om te zien wat de ander aan het doen is… en die van de vrienden, moeder en broer van je ex. Tot je iemand nieuws vindt om je stalking skills op toe te passen.

Boogschutter: de ex die altijd stiekem hoopt op meer

Je bent grappig en het is iets te makkelijk voor je om bevriend te blijven met je ex na de break. Dit maakt je eigenlijk niks uit. Je vertelt aan iedereen dat jullie “gewoon vrienden” zijn, maar stiekem hoop je dat jullie weer bij elkaar komen. Toch zet je niet de eerste stap. Je bent koppig genoeg om niet in een knipperlichtrelatie te willen zitten.

Steenbok: de glow-up ex

Stiekem ben je weer blij om single te zijn. Dit is dé kans om nieuwe mensen te leren kennen en je ex in te ruilen voor een hotter/slimmer/grappiger exemplaar. Oké, je vrienden zijn het niet eens met deze aanpak, maar voor jou werkt het. Er is geen tijd voor rouw.

Je ex was stiekem toch een beetje boring. Waarschijnlijk kon de ander je niet aan. Tuurlijk doet het een beetje pijn, maar uiteindelijk ben je vooral dankbaar dat je de kans hebt gekregen om afscheid te nemen van de persoon die je alleen maar naar beneden haalde. You can do better!

Waterman: de ex die niet terug kan kijken

Eerlijk: PHEW, je bent blij dat het over is. Je bent super onafhankelijk, en je hebt nu eindelijk ruimte. Je vindt het fijn als je kan verdwijnen voor 3 dagen, of 3 weken, zonder dat iemand het doorheeft. You gotta do you, baby.

Na de breakup saboteer je jezelf niet. Je hebt social skills en charisma waarmee je iedereen super belangrijk kan laten voelen. Het is makkelijk voor je om mensen voor je te laten vallen.

Vissen: de leuke ex

Je steekt te veel werk in relaties en bent te vriendelijk. Je vrienden zijn blij dat jij en je ex eindelijk uit elkaar zijn. Ze konden het niet aanzien dat je ex je als shit behandelde terwijl jij te goed voor ‘m was. Je bent super romantisch, dus soms kan het lastig zijn om in te zien dat je relatie niet meer werkte. Als het uit is, dan is daar een reden voor.

Je hebt enorm veel compassie en bent super vriendelijk. Maar door je gevoelige kant zijn breakups heel intens voor je. Je blijft je maar afvragen: was deze persoon mijn soulmate? Zal ik deze persoon OOIT kunnen vergeten?

Lees ook: Dit is jouw grootste verslaving volgens je sterrenbeeld