Je hoort het de beautygoeroes al zeggen: “Breng je blush aan op de appeltjes van je wangen”. De schoonheidstruc die we al sinds het begin van de uitvinding van het roze poeder hebben uitgevonden blijkt alleen niet veel goeds te doen! We vertellen je wat er mis mee is en wat dan wel de juiste manier van het aanbrengen is!

@pinterest
@pinterest

Blush

Blush, of rouge zoals je moeder het zou noemen, is natuurlijk de meest makkelijke manier om wat kleur in je gezicht te brengen. Een nacht slecht geslapen? Een lange tijd geen zon gezien? Niemand die het ziet met een simpel laagje blush! Wat we alleen niet wisten is dat blush ook je hele gezicht kan veranderen. Dit draait allemaal om één ding: de plaatsing van de gezonde blos.

Jukbeenderen

Je wangen maken een groot deel uit van je gezicht. Als je er een fris kleurtje op aanbrengt wordt je aandacht hier daarom automatisch naar toe getrokken. De plaatsing van je blush is daarom van cruciaal belang –  je wilt tenslotte met de meest flatteuze look de deur uitstappen! Mocht je gezegend zijn met aanwezige en ronde jukbeenderen, is het een goed idee om de appeltjes van je wangen van een blos te voorzien. Alleen niet iedereen is voorzien van zo’n soort botstructuur, waardoor glimlachend je blush aanbrengen op het midden van je wang niet zo’n goed idee is. Dit brengt namelijk je gezicht naar beneden wat je ouder doet lijken. No thanks!

De perfecte plaats

We houden je niet langer in spanning: de manier om een bijna facelift-achtig effect door middel van blush te creëren is even wennen, maar heel simpel. Breng het namelijk aan op de plek waar je normaal je highlighter aanbrengt! Een stuk hoger dan je  gewend bent dus, maar it works like a charm. Breng de blush daarbij ook meer naar de buitenkant van je gezicht, richting je slaap. Make-up artiesten zijn groot fan van deze trend en met dit verbazingwekkende resultaat snappen wij waarom!

Facelift

Deze manier van rouge op doen is deel van een TikTok trend die nu viral gaat. Deze trend heet de ‘facelift make up trend’ en laat zien dat je je contour, blush en highlighter een stuk hoger moet aanbrengen dan de beautygoeroes ons hebben geleerd. Verder is het de bedoeling dat je deze producten zo veel mogelijk in een opwaartse richting aanbrengt en blendt. Check hieronder de werelden van verschil tussen de oude manier (links) en onze favorietie nieuwe (rechts)!

blush fem fem
@Alexandra Anele | Youtube

Lees ook: Deze 6 make-up trends zijn perfect voor de lente