Iets wat niemand fijn vindt aan ouder worden, is het krijgen van rimpels. En hoewel we écht nog niet oud en bejaard zijn, is het nooit te vroeg om rimpels te voorkomen. Ooit van face tapping gehoord? Dit zou dé oplossing tegen rimpels moeten zijn! Wij leggen uit wat face tapping precies inhoudt.

Face tapping

De naam zegt het eigenlijk al, maar face tapping is letterlijk met je vingertoppen op je gezicht tikken. Maar begin nu niet zomaar in je huid te porren: het gaat namelijk om bepaalde meridiaanpunten in je gezicht. Wanneer je deze stimuleert met je vingertoppen, zou dit stress tegengaan. In de TikTok video hieronder zie je hoe dat in zijn werk gaat.

@dr.mamina #stitch with @Joe Moody face tapping can help facial muscles relax #dermatologist #antiaging #facetapping ♬ original sound – Mamina Turegano, MD

Maar goed, dit ziet er natuurlijk niet mega spectaculair uit. Toch is het heel krachtig en blijken er nog meer voordelen aan face tapping te zitten! Zou blijkt uit onderzoek dat face tapping helpt bij het verminderen van angst en psychische problemen. Daarnaast is de beheersing van stress in je huid natuurlijk ook hartstikke belangrijk bij het verbeteren van je huidconditie.

Voordelen voor je huid

Dit zijn niet de enige voordelen die aan face tapping hangen, op je huid heeft het namelijk ook een aantal positieve effecten! Zo kan het bijvoorbeeld de bloedsomloop in je huid verbeteren. Je bloedsomloop is mega belangrijk voor het verstevigen van je gezichtsweefsel en hiermee strijk je fijne lijntjes of rimpels glad. Ook helpt je bloedsomloop om kleur in je gezicht te behouden. De uitspraak ‘lijkwit wegtrekken’, heb je vast al eens gehoord. En dit gezegde bestaat niet zomaar: wanneer iemand iets stressvols ervaart, trekt het bloed uit het gezicht van deze persoon weg. Wanneer je in zo’n situatie even op je gezicht tikt, geef je je huid het signaal dat het oké is om te ontspannen, wat stressverminderend werkt. Daarnaast verbetert face tapping de lymfestroom in je huid. Dit helpt om je celfunctie en lymfedrainage op peil te houden.