Mannen en vrouwen denken nou eenmaal op een andere manier, en dat ook op het gebied van liefde. Als je aan het daten bent kan dit best frustrerend zijn, al helemaal als je geen hoogte krijgt. Wanneer vindt hij je nou echt leuk en waar denkt hij aan? Dit zijn de 6 fasen die een man doorloopt als hij verliefd wordt.

fasen man verliefd

Welke fasen doorloopt een man als hij verliefd wordt?

Iedere man is natuurlijk anders, en vaak valt dit niet te vergelijken met elkaar. Toch zijn er een aantal fasen die iedere man wel doorloopt. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan vooral verder.

Hij vindt je een knappe meid

Mannen zijn heel visueel ingesteld, dus een ding is zeker als hij je meeneemt op date, vindt hij jou in ieder geval knap. Het uiterlijk is vaak een van de eerste dingen die een man opvalt, daarna kijkt hij pas verder.

Hij wilt weten of jij hem ook leuk vindt

Mannen worden niet graag verliefd op iemand die hen helemaal niet leuk vindt, klinkt logisch. Daarom wilt een man graag weten of jij ook interesse in hem hebt. Door hem deze bevestiging te geven durft hij een stapje verder te gaan. Wat leidt tot nog meer leuke dates!

Veroveren

Als hij weet dat je interesse hebt wilt hij je ook helemaal veroveren. Hij zal alles uit de kast halen om er voor te zorgen dat je verliefd op hem wordt. Dit zorgt voor een hoop romantische dates, cadeautjes en heel veel complimentjes.

Hij checkt nog steeds zijn Tinder

Dacht je dat hij nu ook verliefd op jou is? Dan heb je het mis. De vorige stappen waren ervoor om te zorgen dat jij verliefd werd, maar ondertussen is de kans groot dat hij zijn Tinder nog checkt. Geen zorgen, in de volgende fase wordt hij namelijk eindelijk echt verliefd.

Hij denkt alleen maar aan je

Het is eindelijk zo ver; hij wordt ook verliefd. Zoals we gewend zijn, zijn mannen gewoon een stukje trager dan wij vrouwen met het verwerken van gevoelens, en het uiten van deze. Maar wanneer een man dan echt verliefd is, denkt hij dan ook non-stop aan je.

Echte liefde

Het heeft even geduurd, maar nu is hij ook smoorverliefd op je. Hij heeft al zijn twijfels aan de kant gezet, en is er van overtuigd dat je de ware bent.

Lees ook: Zo weet je of een man verliefd is