Ben jij aan het daten met iemand en krijg je langzaam gevoelens voor hem, maar weet je niet zeker of dit wederzijds is? Of zit jij in een steady relatie, maar voel je toch die onzekerheid? Geen zorgen, wij zetten de feiten op een rij. Zo weet je of een man verliefd is.

Is hij echt verliefd op me?

Twijfel je of hij echt verliefd op je is? Vaak zegt gedrag meer dan woorden. Wij geven een aantal tips waar je aan kan zien of een man écht verliefd is.

1. Hij raakt je veel aan

Legt hij zijn hand graag op je been, houdt hij van knuffelen en houdt hij graag je hand vast? Goed nieuws! Uit onderzoek is namelijk gebleken dat aanrakingen de band tussen twee mensen versterkt. Iets wat een verliefde man natuurlijk niets liever doet.

2. Zijn volledige aandacht is op jou gericht

Een verliefde man heeft zijn volledige aandacht bij jou. Als hij écht luistert naar wat je zegt is de kans groot dat hij verliefd op je is. Daarnaast onthouden verliefde mannen de kleine dingetjes. Luister dus ook goed naar wat hij te vertellen heeft, dit verklapt vaak genoeg zat!

3. Hij zoekt contact

Mannen en vrouwen communiceren op twee totaal verschillende mannieren. Waar vrouwen meer communiceren met emotie, draait het bij mannen puur om de boodschap over te brengen. Het liefst dus zo kort, direct en duidelijk mogelijk. Maar wanneer een man verliefd is, doet hij er alles aan om met je in contact te komen. Hoe vaker, hoe beter.

4. Hij speelt superman

Wanneer een man verliefd is wilt hij het liefst je redder in nood zijn. Hij schiet je graag ten hulp, maakt niet uit waarmee. Best handig voor ons vrouwen, zo’n redder in nood. Maar maak hier geen misbruik van, dit kan hem ongelovelijk schaden! Een man is namelijk blind door liefde.

5. Hij betrekt jou in zijn leven

Als je wilt weten of een man echt verliefd op je is en je niet alleen gebruikt, ga dan na in hoeverre hij jou in zijn leven betrekt. Kom je zo nu en dan alleen langs voor seks? Sorry girl, maar dan ben je gewoon een bootycall voor hem. Maar neemt hij jou mee naar zijn vrienden en familie, is hij smoorverliefd!

6. Heart eyes

De blik van een man zegt genoeg. En nee zijn ogen veranderen niet opeens in twee grote hartjes. Maar aan de ogen van een man kan je daadwerkelijk wel zien of hij verliefd is. Zijn pupillen verwijden namelijk als je met hem praat. Daarnaast kijkt hij je lang en vaak aan, maar kijkt hij plots weg naar onderen als jij hem aankijkt.

7. Spiegelbeeld

Een verliefde man spiegelt alles wat je doet. Ga eens voor de grap tegenover hem zitten en trek een bepaald gezicht. Als hij echt verliefd is zal hij jou na doen. Dit komt omdat een verliefd persoon namelijk gelijk probeert te zijn aan degene waar hij verliefd op is.

Lees ook: 17 onverwachtse signalen die erop wijzen dat je verliefd wordt.