We hebben het allemaal in onze keukenlade: een rol aluminiumfolie. Niet geheel onbelangrijk, want met aluminiumfolie wordt ontzettend veel verpakt en er wordt erg veel mee gekookt, gebakken en gegrild. Tja, handig, we guess? Nu kwamen we iets op Instagram tegen, wat wij niet over aluminiumfolie wisten. Enne, jij waarschijnlijk ook niet…

feitje aluminiumfolie
Bron: Pexels

Dit feitje over aluminiumfolie kende je nog niet

Nou denk je waarschijnlijk, waar gaat dit artikel nú weer naartoe? Kunnen we ergens begrijpen, maar toen wij dit op Instagram voorbij zagen komen, konden wij dit niet voor jullie achterhouden. Een aantal mensen zullen dit waarschijnlijk weten, maar voor de meeste zal er een nieuwe wereld opengaan.

Nu doen we met aluminiumfolie vrijwel allemaal hetzelfde: we koken, bakken en grillen er mee. Vroeger maakten we er altijd vissershoedjes van, maar we een groot deel van de mens, gebruikt aluminiumfolie om voedsel in te pakken. Vrijwel handig, op deze manier kun je eten langer ‘goed’ houden, maar waarschijnlijk verpak jij je eten met aluminiumfolie, al je hele leven verkeerd. Wacht, wat?

Twee verschillende kanten

Zoals je al wist, heeft aluminiumfolie twee verschillende kanten, misschien is dat je ooit opgevallen, maar heb jij er nooit stil bij gestaan. Nu blijkt het dat de kant die mat (en dus niet glad is), voor koud eten is gemaakt. En de kant die wel glanzend is, voor warm eten gemaakt is. Waarom? We hebben daadwerkelijk geen idee, maar twee verschillende kanten bij aluminiumfolie moet toch wel wát betekenen?

Niet iedereen is het eens met deze TikTok. Vele reacties luiden dat dit feitje als het ware onzin is. “Aluminium is aluminium. De niet gladde kant is degene waar de rol op heeft gedrukt. Het maakt niet uit welke kant je gebruikt. Jouw generatie moet stoppen met het zoeken naar redenen voor alles”, reageert er iemand. Een ander schrijft: “Er is écht geen reden. Gebruik welke kant je maar wil”. Wat denk jij?