Het mannelijke geslachtsdeel vinden wij vrouwen nou eenmaal gewoon heel interessant. We hebben er zelf geen dus het is niet gek dat we gewoon heel veel vragen hebben. Eerder hadden we het al over vragen over de penis die we niet durven te stellen. Nu nemen we eens uitgebreid de tijd voor hetgeen wat natuurlijk ook onmisbaar is: het zaad. Lees verder voor de meest interessante feitjes over sperma die jij nog niet wist.

feitjes over sperma

Feitjes over sperma

Dat onze hoofdjes ook bij dit onderwerp overuren kunnen draaien, is geen verrassing. We zijn gewoon ontzettend nieuwsgierig naar alles wat hierbij komt kijken. Al die vele vragen! Misschien beantwoorden de volgende zes feitjes over sperma wel een van jouw prangende vragen.

#1 Knappe mannen hebben sterker zaad

Dit klinkt als een fabeltje, maar is het zeker niet. Het is uitgebreid onderzocht en bewezen. Dit is dus de reden dat het helemaal niet zo gek is als je een beetje kieskeurig bent. Je hebt alle recht om kieskeurig te zijn!

#2 Sperma overleeft 5 dagen in jouw vagina

Sterk spul hoor! Na de seks kan sperma zo’n vijf dagen blijven leven in jouw vagina mits de pH-waardes goed zijn. Hoewel een gemiddelde spermacel zo’n 24 tot 48 uur overleeft, komt het dus echt voor dat dit oploopt tot 5 dagen.

#3 Van sperma word je gelukkiger

In sperma zitten verschillende stofjes die ervoor zorgen dat jij je beter gaat voelen. Dit betekent dat niet alleen de seks zelf, maar ook de sperma jouw humeur beïnvloedt. Go for it, girl!

#4 Eén ejaculatie is ongeveer 1 halve theelepel aan sperma

Het kan soms lijken alsof er een stortvloed uitkomt, maar dat valt eigenlijk reuze mee. Het is slechts een half theelepeltje! Overigens zal iedere man iets anders beweren, maar daar moet je gewoon niet in trappen!

#5 Een theelepel sperma is ongeveer 5 calorieën

En er vanuit gaande dat een gemiddelde zaadlozing hier ongeveer de helft van is. Dat houdt in dat het dus prima binnen het dieet valt en je er zeker niet van aan zal komen! Het slikken ervan kan zelfs voordelen hebben voor je gezondheid.

#6 Je kunt allergisch zijn voor sperma

Dit is wel een hele vervelende voor de vrouwen die hier echt last van hebben. Vrouwen die allergisch zijn voor sperma krijgen last van opzwellingen, jeuk en een brandend gevoel. Dit heet seminal plasma hypersensitivity.

Lees ook: Een banaan of een gebogen jaap? Alle vormen die een penis kan hebben