Vrouwen: Wat zijn we ook gecompliceerde maar interessante wezens. Er wordt genoeg gezegd over de vrouw (zowel absurde dingen als hele lieve en leuke dingen). Het vrouwelijke lichaam werkt heel anders dan het mannelijke lichaam. Er zit degelijk verschil tussen de man en vrouw. Deze feitjes weet jij nog niet over het vrouwelijke lichaam!

satc vrouwen FEM FEM
@satc

1. De échte speurneus is een vrouw

Een vrouw kan beter ruiken (en proeven!) dan de man. Vrouwen hebben een scherper reukvermogen. Omdat vrouwen vroeger voornamelijk verzamelaars waren moesten zij beter proeven en ruiken. Klinkt best logisch. Dus, als je volgende keer weer naast je partner zit en vraagt of ‘ie dat ook ruikt’, waarschijnlijk niet dus.

2.Lippenstift for lunch?

Vrouwen eten gemiddeld bijna 2 kilo aan lippenstift (zo’n 533,76 lipsticks dus!). Als je nooit lippenstift draagt dan geldt dit natuurlijk niet voor jou. 😉 Maar voor alle ladies die elke dag een laagje lippenstift aanbrengen, you know what’s up. Tja, wij zijn nóg steeds fan van lippenstift.

3. Welke borst is groter?

Bij zo’n 25% van de vrouwen zijn de borsten niet gelijk. De één is dus groter dan de ander. Hoe dat komt? Dit komt doordat oestrogeen de melkklieren niet evenveel stimuleert, aha. En? Ga jij vanavond ook even checken welke boob groter is?

4. Au! Vrouwen hebben een lagere pijngrens

Helaas, vrouwen hebben een lagere pijngrens. Hm, klinkt niet zo leuk. Vooral gezien het feit dat wij degene zijn die moeten bevallen (en elke maand ongesteld worden). Of je een hoge of lage pijngrens hebt is nog steeds heel persoonlijk. Je beste vriendin kan een veel lagere pijngrens hebben dan jij (en andersom).

5. Vrouwen luisteren beter dan mannen

Dat mannen niet altijd even goed luisteren hebben we allemaal wel eens meegemaakt. Vrouwen luisteren met beide hersenhelften, mannen doen dat alleen met de linker hersenhelft. Wist je dat de rechterhersenhelft ook wel geassocieerd wordt met creativiteit?

6.Vrouwen stinken

Grapje, natuurlijk. Het blijkt dat wanneer vrouwen scheten laten deze veel meer stinken dan die van de man. Waarom? Scheten door de vrouw bevatten meer zwavelwaterstof, dat zorgt ervoor dat de scheten erger ruiken dan die van de man. Great. 

7. Lang leve de vrouw!

Cheers to vrouwen, vrouwen blijven gemiddeld langer leven dan de man. Vrouwen leven gemiddeld 2 à 3 jaar langer dan de man. Het verschil in levensduur kan zelfs oplopen tot 10 (!) jaar. Proost op het vrouw zijn!

Lees ook: Deze 10 dingen vinden vrouwen te gek in de slaapkamer