Seks, het is spannend, leuk, intiem en opwindend. Toch is het soms nog best lastig om aan je partner te vertellen wat datgene nou precies is wat het voor jou zo goed maakt. Of vind je het moeilijk je partner te vertellen wat je van hem/haar verwacht in bed? Lees dan snel verder voor dé tien dingen die vrouwen te gek vinden in de slaapkamer.

fifty shades FEM FEM

1. Voorspel

Een goed begin is het halve werk. En in dit geval is dat letterlijk zo. Voor vrouwen is het belangrijk dat ze voordat ze aan ‘de daad’ beginnen goed opgewarmd zijn. Begin langzaam en bouw de spanning steeds meer op. Dit kan door aanrakingen, zoenen of opbouwende dirty talk. Ook de juiste muziek helpt mee. Vrouwen vinden niet alleen de lichamelijke opwinding, maar ook mentale opwinding heel belangrijk om helemaal in the mood te komen.

2. Afwisseling

Wat ook heel belangrijk is voor vrouwen in de slaapkamer is afwisseling. Voor mannen kan hetzelfde standje of dezelfde routine net zo effectief zijn als de keer daarvoor, voor vrouwen werkt dat nét even anders. Houd het creatief, wissel af in je aanrakingen, woorden en standjes. Ook kunnen vrouwen het heel opwindend vinden om het een keer op een andere plek te doen.

3. Dirty Talk

Opbouwen, opbouwen, opbouwen. Vooral de mentale opwinding is bij een vrouw heel erg belangrijk. Dit kan met opbouwende dirty talk, laat haar merken dat zij degene is die jou opgewonden maakt. Wanneer je dit doet, kijk dan wel goed naar de reactie van je partner. Iets wat in jou hoofd heel geil kan klinken, kan voor de ander misschien wel heel anders overkomen.

4. Een beetje plagen

Meisjes plagen kusjes vragen. Vrouwen willen in bed helemaal gek gemaakt worden. Hierin kan een beetje plagen niet in ontbreken. Door een beetje te plagen kan een vrouw heel opgewonden worden. Dit doe je door telkens weer een stapje terug te gaan en dan na een tijdje weer vooruit. Hier kan ook dirty talk heel goed bij worden gebruikt.

5. Ruig, maar liefdevol

Nee, hier bedoelen we niet dat je een volledige scène uit fifty shades moet na gaan doen in de slaapkamer. Wel is het een idee om hiermee te experimenteren, de meeste vrouwen vinden het namelijk wel opwindend om gedomineerd te worden. Een goede balans tussen ruig en lief is hierbij perfect. Over het algemeen kunnen vrouwen het best waarderen om een tik op de billen te krijgen of (zachtjes) aan hun haren worden getrokken.

fifty-shades-teaser-femfem
@fiftyshades

6. Communicatie

Communication is key. Veel vrouwen vinden het soms lastig om aan te geven wat zij wel en niet fijn vinden in bed. Hierbij is communicatie dus heel belangrijk. Vraag af en toe een keer of ze het fijn vindt wat je aan het doen bent of wat zij graag zou willen wat je nu doet. Zorg er wel voor dat het geen interview wordt.

7. Vertrouwen

Voor sommige vrouwen is het best een uitdaging om zich op deze manier open te stellen aan hun partner, helemaal de eerste keer. Het is dus belangrijk dat een vrouw zich helemaal op haar gemak voelt voordat jullie beginnen. Check up on her, ook wanneer het al helemaal hot and steamy is, is het goed om te vragen of ze nog steeds oké is met alles.

8. Complimentjes

Niks is leuker dan het krijgen van complimentjes, al helemaal in de slaapkamer. Vrouwen kunnen eeuwig nadenken over van alles, zelf tijdens de seks. Ze maken zich bijvoorbeeld druk over of ze er wel sexy genoeg uitzien of dat wat ze doen wel goed is. Door complimentjes te geven zal die onzekerheid steeds een beetje meer weg gaan, waardoor ook zij meer kan genieten.

9. Klaarkomen

Oké, het is heel opwindend om te weten dat je partner klaarkomt, maar het is ook fijn om zelf klaar te komen. Soms lijkt het alsof mannen nadat zij zelf klaar zijn, even geen aandacht meer hebben voor het genot van de vrouw. Maar, als het niet is gelukt om tegelijkertijd klaar te komen, besteed dan naderhand nog even wat extra aandacht aan de vrouw.

10. Naspel

Net als voorspel is ook naspel ontzettend belangrijk. Het hoogtepunt is niet waar de seks stopt bij een vrouw. Even knuffelen of wat lieve woordjes maken de vrijpartij echt af. Dit geeft een extra gevoel van liefde en intimiteit. Vrouwen vinden het belangrijk om een band met hun partner te voelen, deze wordt extra versterkt na de seks.

Lees ook: Zo maak je jullie seksleven nog een stuk spannender