Iedereen zweet. Dat valt gewoon niet te ontkennen. Bij vrouwen zouden verschillende oorzaken er wel extra voor kunnen zorgen dat je gaat zweten. Dit kan komen door bijvoorbeeld opvliegers, hormonale schommelingen, menstruatie of zwangerschappen. Hier heeft iedere vrouw wel eens last van. Nu zijn er wat gekke feitjes over zweet bij vrouwen die je eigenlijk liever niet wilt weten. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet.

In zweet zit urine

Ieuw! Laten we gelijk met de deur in huis vallen met dit weetje. Gadver. In zweet zit inderdaad wat urine. Als je misschien wat zweet van je bovenlip hebt gehaald met je tong, heb je vast wel gemerkt dat het een beetje een zoetige smaak heeft. Eén procent van het zweet bestaat uit ureum. Dit is het hoofdbestanddeel van urine… Bah!

Zweet stinkt eigenlijk helemaal niet

Huh what?! Zweet blijkt dus helemaal niet te stinken. Het zweet zelf stinkt dus helemaal niet, maar hoezo vinden wij het dan alsnog stinken? Dit komt omdat de bacteriën op je huid ervoor kunnen zorgen dat jij meer gaat stinken!

Van zweten val je niet af

Je gaat keihard sporten om zoveel mogelijk te zweten. Want van zweten val je af toch? Helaas is dit dus niet helemaal waar. Je verliest wel een hele hoop vocht tijdens het zweten. Helaas geen vet.

Puistjes van het zweten

Wanneer je gaat zweten, maakt je lichaam talg aan. Door die ophopingen van het talg, kunnen je poriën verstopt raken. Dit kan er weer voor zorgen dat jij last kan hebben van puistjes. Laat dat nou echt iets zijn wat we echt niet willen hebben…

Mannen zweten anders dan vrouwen

Dat mannen en vrouwen verschillend zijn is geen verassing meer. Zo zijn mannen en vrouwen ook anders in zweten. Zo komt zweet bij vrouwen in de loop van de tijd vaker voor. Een man zweet in principe niet zoveel ’s nachts. Als ze toch zweten in de nacht kan dat komen door hun testosteron, wat ook weer kan leiden tot een depressie.

Lees ook: Last van zweetvoeten? Dit doe je eraan