Iets wat nooit mag ontbreken in jouw zomer: een festival. Kans is wel groot dat je dan eerder iets pakt wat in Nederland is, maar wil je het juist dit jaar iets groter aanpakken en écht op avontuur gaan? Dan doe je dat in het buitenland. Wij hebben de vier tofste festivals voor jullie opgezocht waar je gelijk nog een vakantie aan vast kan koppelen.

Festival-fem fem

EXIT Festival – Novi Sad, Servië

EXIT Festival is zeker wat voor jou als jij als je dansend de zon wil zien opkomen boven de Donau. Ben je nog redelijk onbekend met EXIT? Dit is een jaarlijks terugkerend rock, indie en elektronisch muziekfestival wat wordt gehouden in het Fort van Petrovaradin in de Servische stad Novi Sad. Afgelopen jaar werd EXIT ook officieel uitgeroepen tot een van de beste zomerse muziekfestivals van Europa. Dit jaar vindt de vierdaagse festival plaats van 12 tot 15 juli met wederom weer een rijtje bekende namen als headliners. We noemen een David Guetta, Migos, French Montana, Grace Jones en Martin Garrix. Maar uiteraard is er nog zo veel meer waar je van kan genieten tijdens de vier dagen.

EXIT Festival FEM FEM

Wil je alle vier de dagen meepakken? Dan kan je voor slechts 120 euro een ticket aanschaffen. Toevallig aan het rondreizen en wil er een dag uitje van maken dan kan je ook gaan voor een dagticket die verkrijgbaar zijn vanaf 36 euro.

Datum: 12 – 15 juli 2018

UNTOLD Festival – Cluj-Napoca, Roemenië

De eerste editie van UNTOLD Festival was pas in 2015 maar sindsdien is het al uitgegroeid tot het grootste festival in de regio. De main stage wordt voornamelijk gedomineerd door EDM, maar ook techno, elektronische muziek en drum-‘n-bass is te vinden op hun line-up. De headliners bestaan dit jaar uit de Black Eyed Peas, The Chainsmokers, Afrojack, Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, The Prodicy, Jason Derulo, Diplo en Tiësto.

Beeld via UNTOLD
Beeld via UNTOLD

Qua prijs is UNTOLD Festival net íets duurder dan EXIT Festival. Zo zijn festival tickets voor 4 dagen verkrijgbaar vanaf €150,- euro. Op zoek naar accommodatie? Via hun website heb je verschillende accommodaties die je kan boeken – van hotels naar hostels maar ook zijn er drie verschillende campings op zo’n 9 km van het festival terrein waar je goedkoop kan overnachten.

Datum: 2 – 5 augustus 2018

Dekmantel Selectors Festival -Tisno, Kroatië

Ga jij liever voor een festival wat net iets kleiner is qua formaat? Dan zou Dekmantal Selectors zomaar jouw ding kunnen zijn. Dit is namelijk een zeer exclusief festival met maar 2.000 kaartjes met ’s werelds beste DJ’s die hun muziek draaien in een intieme en pittoreske omgeving. Het festival vindt plaats aan de kust van de Adriatische Zee overdag, en ’s avonds verplaatst het naar de legendarische outdoor club Barbarella’s. Het wordt georganiseerd in Tisno, een kustplaats in Kroatië en acts die je onder andere kan verwachten zijn Afrobot, Mr. Scruff, Nosedrip, Tako, Vladimir Ivkovic en Zozo.

Beeld via Dekmantel Selectors
Beeld via Dekmantel Selectors

Dekmantel Selectors is perfect om te combineren met een aantal dagen zon, zee en strand want in de omgeving zijn ook voldoende andere stadjes waar je uren lang kan rondslenteren. Er zijn verschillende manieren om te verblijven op het festivalterrein tijdens het festival zelf. Zo is er een appartementenblok aanwezig waar 300 bezoekers terecht kunnen maar je kan ook je eigen tent mee nemen of een caravan boeken.

Datum: 23 – 27 augustus 2018

DGTL Festival – Barcelona, Spanje

Groot kans dat je vaker van DGTL Festival hebt gehoord. Dit underground festival keert namelijk ook gewoon elk jaar terug in onze eigen hoofdstad. Maar wil je het echt groots aanpakken dan ga je naar de editie in Barcelona. Duurzaamheid speelt trouwens een enorme rol bij dit populaire festival waarbij ze werken met zero-waste, vegetarische catering, het verbannen van wegwerpbekers en zelfs het recyclen van urine.

Beeld via DGTL
Beeld via DGTL

Plak er gelijk een aantal dagen nog aan vast want er zijn genoeg leuke dingen te doen in en rondom Barcelona. Tijdens het festival trouwens, kan je acts verwachten van onder andere Adriatique, Baldo, Dax J, Hot Since 82, Jimii en Tuff City Kids.

Datum: 10 – 11 augustus 2018

Wisten jullie trouwens dat het bezoeken van festivals stress vermindert? Reden genoeg om te boeken dus.