Heb je het altijd al leuk gevonden om te acteren, maar is je grote doorbraak helaas nog niet gekomen? Dan is dit je moment. GTST is namelijk op zoek naar figuranten. Dus, wie weet sta jij binnenkort wel in Meerdijk. Spannend.

Bron: Goede Tijden, Slechte Tijden

Figureren in GTST: het kan nú

Droom jij ervan te schitteren tussen Bing, Henk en Merel? Dan hebben we goed nieuws: er worden namelijk figuranten gezocht. Koffie zetten in Meerdijk, of even over straat flaneren, dit is je kans. De figuranten worden verzorgd door B&F Casting. Via deze website kan je jezelf inschrijven voor een rolletje. Je moet wel even wat gegevens achterlaten: kledingmaten, oogkleur, schoenmaat en natuurlijk je uurtarief. Ook is het de bedoeling dat je wat foto’s van jezelf upload, kunnen ze even kijken of je goed in de scene past. En, als je er écht zin in hebt, kun je voor een klein prijsje jouw portfolio op de website laten zetten. Wie weet is dat de start van je nieuwe acteercarrière. Het gebeurt namelijk weleens dat opdrachtgevers op de website van B&F Casting kijken, om een aantal rollen te vervullen. Dus, wie weet sta je binnenkort wel tussen déze acteurs.

Achter de kassa of op kantoor

Maare, wat is figureren ook alweer precies? Leggen we je uit. Een figurant is een figuur in een film, serie, reclame, of in een toneelstuk die geen inhoudelijke rol heeft. Figuranten vullen het speelveld voor de kijker, waardoor de scene realistischer wordt en het plaatje compleet is. Je kan als figurant bijvoorbeeld de kassajuffrouw zijn, iemand die boodschappen doet, of een medewerkster van een kantoor. Je hebt dus een rol, zonder dat je écht in de spotlights hoeft te staan. Eigenlijk best fijn, zeker in het begin.

GTST

Iedereen kent GTST waarschijnlijk wel. Maarre, voor de mensen die onder een steen hebben geleefd even een korte uitleg. Goede Tijden, Slechte Tijden is een Nederlandse soapserie die sinds 1990 wordt uitgezonden op televisie. De serie speelt zich af in het fictieve stadje Meerdijk en volgt de gebeurtenissen van verschillende families en individuen. De verhaallijnen draaien om thema’s zoals liefde, vriendschap en de obstakels waar de personages mee te maken krijgen. GTST staat bekend om zijn dynamische aard, waarbij momenten van vreugde worden afgewisseld met dramatische wendingen. Enne, hierdoor blijven kijkers steeds weer geboeid.

Lees ook: GTST-actrice Marly van der Velden zet huis te koop.