Ben jij – net als wij – groot fan van de serie Oogappels? Misschien kan jij dan binnenkort deze Nederlandse serie van héél dichtbij bekijken. Voor de opnames van de nieuwe afleveringen worden namelijk flink wat figuranten gezocht.

oogappels
Bron: Oogappels

Oogappels

Als je het ons vraagt, dan kijken wij het allerliefst naar een Nederlandse film of serie. Niet alleen kijkt het lekker weg, omdat er geen barrière op het gebied van taal is, ook voelt het extra herkenbaar. Speelt een scène zich in een Nederlandse setting af, dan voelt het al gauw extra relatable. 

Helemaal in de serie Oogappels, wat over verschillende gezinnen gaat, met kinderen die op dezelfde middelbare school zitten. Bij elk gezin spelen er verschillende problemen, issues of lastige zaken. Ieder huisje heeft (zoals ze dat zo mooi zeggen) een kruisje, maar is het eigenlijk wel gangbaar om dit met elkaar te bespreken? In Oogappels is deze constante strijd met ‘mooi weer spelen’ of een boekje opendoen over je problemen, een groot onderwerp. Deze serie zit dus vol herkenbare momenten over het alledaagse leven, relaties en gezinskwesties.

Rolletje scoren

Oogappels is onwijs populair en wordt door veel kijkers als favoriete serie bestempeld. Er zijn inmiddels al vijf seizoenen verschenen, waarvan er nu een zesde in aantocht is. De opnames moeten nog afgerond worden – en daar lijken de programmamakers nog wat extra hulp bij nodig te hebben. Blue Circle Casting geeft namelijk aan dat er figuranten gezocht worden voor de afleveringen van de serie.

Wat je precies moet doen, dat hangt af van je rolletje. Zo kan je een docent spelen, maar er is ook vraag naar cafépersoneel, gasten in horecagelegenheden of patiënten. Een flinke smak geld ga je er niet voor krijgen, voor een figurantenrol krijg je enkel een kleine onkostenvergoeding, inclusief parkeer- en reiskosten. Maarre, dan heb je wel in één van de meest populaire series van het moment een moment of fame gehad. Misschien is dit wel jouw way to become an actress? Wij zeggen: doen.