Feestdagen zijn vaak hectisch en we leven van eetmoment naar eetmoment. Toch heb je dan tussendoor vaak nog wel even tijd over en wat is nou beter dan die tijd spenderen met een heerlijke feel good film. Uiteraard met de restjes van de brunch, je laatste pepernoten die nog over waren en een warme chocolademelk met slagroom. Wij gingen daarom op zoek naar films die je kunt kijken tijdens de feestdagen.

Films die je kunt kijken tijdens de feestdagen

Een kerstfilm is op dat moment uiteraard de beste keuze, maar wanneer je die allemaal stiekem al hebt bekeken of je liever even met wat anders bezig bent is dat niet gek. We kunnen ons voorstellen dat je dan op zoek bent naar vervangbare films die toch een beetje in die kerstgedachte passen. Wij gingen daarom op zoek naar dé films die je kunt kijken tijdens de feestdagen, maar geen kerstfilms zijn! We noemen ze voor het gemak maar gewoon even winterfilms.

#1 The day after tomorrow

Dat je hier winter gaat zien, is een ding wat zeker is. Zet die kachel maar een graadje hoger want anders zit je bij het zien alleen al bibberend op de bank. Deze film vertelt het verhaal over een plotselinge klimaatverandering. De wereld ondergaat een soort nieuwe ice age. 

Bekijk hieronder de trailer van de film The day after tomorrow:

#2 The Guernsey Literary and Potato Peel Society

Deze film vertelt het verhaal van een schrijver die zich bij een groep van literatuurliefhebbers aansluit. Dit allemaal tijdens de tweede wereldoorlog. Een echte romantische om bij weg te kwijlen. Zoals we beloofden een echte feel good.

Bekijk hieronder de trailer van de film The Guernsey Literary and Potato Peel Society:

#3 March of Penguins

Als je hartje wat sneller begint te kloppen van pinguïns óf als dit je lievelingsdier is, is deze film echt wat voor jou. In deze film volgen we een hele grote groep pinguïns die hun jaarlijkse tocht door Antartica maakt. De pinguïns maken vrienden en krijgen schattige baby pinguïns. Gegarandeerd plezier (en een goed portie kou en winter).

Bekijk hieronder de trailer van de film March of Penguins:

#4 Frozen

Deel 1 en 2! Het kijken van Disneyfilms is onwijs goed voor de mentale gezondheid dus kom maar op met die frozen films! Lach lekker mee met de humor van Olaf en zing uiteraard mee met alle liedjes. Inmiddels kunnen we die allemaal wel dromen, toch? Dit wordt een heerlijke feel good op de bank met kerst, want dit zijn de ideale films die je kunt kijken tijdens de feestdagen.

Bekijk hieronder de trailer van het eerste deel van de film Frozen:

#5 Love actually

Klein beetje valsspelen, want deze film heeft wel degelijk iets te maken met kerst. Toch vinden we niet dat deze kleine overlap ons tegen zou moeten houden. Deze heerlijke romantische wegkijker vertelt namelijk een fantastisch verhaal en alle elementen die je wil zien komen terug. Liefde, familie en vrienden!

Bekijk hieronder de trailer van de film Love Actually:

Lees ook: Waarom kerstfilms kijken goed voor je is