We kunnen op dit moment niet om Johnny Depp heen. Hoewel er nu van alles rondom hem gebeurt, kennen wij hem eigenlijk voornamelijk uit de films waarin hij gespeeld heeft. Hij is en blijft namelijk een steengoede acteur die toch een aardig lijstje met goede films op zijn naam heeft staan. Kun jij wel wat filminspiratie gebruiken? Misschien zijn deze films met Johnny Depp wat voor jou!

5 films met Johnny Depp

Johnny Depp heeft in zijn carrière al heel wat rollen op zich mogen nemen. Al met al kunnen we stellen dat dat heel wat verschillende rollen zijn geweest die hij stuk voor stuk geniaal neer heeft kunnen zetten. Het is dan zeker geen straf om naar deze films te kijken.

1. Alice in Wonderland

Hierin vertolkte Johnny Depp natuurlijk de geniale rol van the Madhatter. Eentje die hij glansrijk heeft gespeeld, want echt niemand anders had dit kunnen spelen zoals hij! Ben jij wel toe aan een heerlijk sprookje met een beetje spanning, een goede dosis humor en een goed einde (oeps, spoiler alert!)? Dan is deze film zeker een aanrader.

films met Johnny Depp
Bron: Alice in Wonderland

2. Charlie and the chocolate factory

Hoewel deze film eerder al verscheen en ook toen iconisch gespeeld werd, is ook deze nieuwere versie zeker extreem goed gespeeld. Ook hier weet Johnny Depp weer precies hoe hij deze rol een tikkeltje gestoord, maar toch goed moet neerzetten. Ook een beetje jeugdsentiment!

3. Ed Wood

Voor deze film moeten we een stukje meer terug in de tijd. Deze iconische film uit 1994 gaat over de regisseur Ed Wood, gespeeld door Johnny Depp. De film vertelt het verhaal over deze slechtste regisseur aller tijden. De film werd zeker gewaardeerd en won flink wat prijzen waaronder een oscar. Fun fact: de gehele film is in zwart wit!

4. Pirates of the Caribbean

Voor velen een echt jeugdsentiment. We groeiden op met deze piraat! Jack Sparrow stal toen al onze harten, maar ook nu doet hij dit nog steeds. Een echte aanrader om nog eens van begin tot eind te bingen!

Johnny Depp
Bron: Pirates of the Caribbean

5. Donnie Brasco

Last but not least: Donnie Brasco. Deze misdaad drama film vertelt het verhaal van een FBI-agent, gespeeld door Johnny Depp, die infiltreert in een maffia-bende. Hij weet zichzelf omhoog te werken, maar loopt gedurende de infiltratie toch hier en daar wat problemen op. Een spannende film dus!

Lees ook: Science says: je bent emotioneel sterker als je om films huilt