Moet jij wel eens huilen om een film die je ziet? Veel mensen schamen zich ervoor en proberen het zoveel mogelijk in te houden, maar wanneer je huilt om een film is er juist helemaal niets mis mee. Mensen die huilen om films zijn juist emotioneel sterk en hebben een hoop empathie.

huilen om een film

Empathie tonen

Wanneer jij huilt om een film, heb jij eigenlijk een hele hoop empathie. Jij kan je indenken in de situaties en gevoelens van andere mensen. Niet iedereen is empatisch en vindt het daarom moeilijker om zich met de gevoelens van een ander bezig te houden. Om empatisch te zijn kost het een hoop kracht en energie. Daarom zegt dit gelijk een hele hoop over je. Dit kan namelijk betekenen dat je sterk genoeg bent om de pijn te weerstaan, maar je kunt het ook voelen.

Huilen om een film

Het is dus zo dat wanneer jij empathie voelt, dat je sterk genoeg bent om ook sterk te zijn voor andere mensen. Dit is wel tot het moment dat je ook echt gaat voelen wat zij gaan voelen. Schaam je je soms nog wel eens tijdens het huilen voor een film? Dat is absoluut niet nodig. Uit onderzoek is namelijk gekomen dat minstens 92 procent huilt tijdens het kijken van een film. Jij bent dus zeker niet de enige!

Oftewel het is eigenlijk gewoon een grote reden om je emoties te laten zien wanneer je een film aan het kijken bent. Ga dan ook zeker even deze tranentrekkers kijken en laat die tranen lekker vloeien.

Lees ook: 5x redenen waarom het goed is om af en toe even te huilen