Heel Nederland is in de ban van First Dates; het datingprogramma, waarbij twee volslagen onbekenden met elkaar op date gaan. Elke week kijken wij weer vol smacht naar de nieuwe afleveringen, want was is het toch heerlijk genieten al die ongemakkelijke gesprekken. Maar waarom blijven wij toch weer elke keer kijken naar deze ”eerste afspraakjes”?

first dates FEM FEM

De barman

Nou als wij met de barman kunnen daten, staan we ook vooraan in de rij om mee te doen met het programma. Je blijft het liefst de hele avond, wat zeg ik je, je hele leven aan zijn bar hangen. Alle vrijgezellen kijkers zitten altijd nog net even meer op het puntje van hun stoel bij het zien van deze knappe man.

Die ”blik”

Dit is altijd mooi om te zien: de eerste blik van deze mensen. Omdat het natuurlijk een blind date is, hebben de vrijgezellen geen flauw idee met wie ze afgesproken hebben. Als ze hun date voor het eerst zien staan, komt er altijd even een shot voorbij van het gezicht. Heerlijke televisie.

Ongemakkelijke ontmoeting

We weten allemaal hoe ongemakkelijk een eerste ontmoeting kan zijn, maar om dit ook mee te maken bij iemand anders is misschien nog wel net zo cringe. Geef je een hand, drie kussen of één kus? De soms ongelofelijke ongemakkelijke momenten die er dan ontstaan kunnen je echt plaatsvervangende schaamte bezorgen.

De levensverhalen die naar boven komen

Alles wordt op tafel gegooid, maar dan echt álles. Ze luchten hun hart en durven bijna alles te delen. Van soms droevige tot lachwekkende ervaringen. Deelnemers, respect voor jullie.

Tweede date?

Je gaat voor jezelf bepalen of deze personen elkaar ooit voor een tweede date zullen zien. Hoe kijken ze elkaar aan en kunnen ze met elkaar lachen? Het lijkt of jij the love doctor over gaat nemen. Meestal kun je wel een goede inschatting doen of deze date een vervolg krijgt of niet.

Rekening

Het moment dat de rekening komt is daar! Wie gaat er betalen is iedere keer weer de vraag. Bij sommige dates is het vrij duidelijk, bij andere niet zo. Splitten dan maar? Heel awkward, maar ó zo genieten.

Afscheid

Soms heb je zo meegeleefd tijdens het gesprek aan tafel, dat je ze het allerbeste wenst als ze toch niet voor elkaar gemaakt blijken te zijn. Willen ze wel met elkaar op tweede date, kun je haast wel een gat in de lucht springen als ze hand in hand weglopen. Of blijft het bij een ongemakkelijke hand? Altijd weer een verrassing.

Ongemakkelijke dates, we houden van ze.