Sporten is gezond! Dat is een ding wat zeker is. Sporten is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook nog eens voor je mentale gesteldheid. Misschien ben je wel een fitgirl of deed je vroeger wel aan sporten maar nu al een tijdje niet meer… Wij zijn hier om je uit de bank te trekken en weer aan het werk te zetten. We hebben de beste fitness trends van 2022 voor jou op een rijtje gezet! So get sportyyyyy!

fitness trends van 2022

De draagbare technologie

Technologie speelt steeds meer een grote rol in de maatschappij, en ook tijdens het sporten. We kunnen met onze telefoon of zelfs horloge timen en dit valt niet meer weg te denken. We tellen zelf onze stappen niet, maar daarvoor hebben we gewoon een stappenteller. Zo wordt daarnaast ook je gezondheid in de gaten gehouden, je kan je favorite muziek luisteren en je kan al je oefeningen kwijt. Dus be prepared want in 2022 komen er nog veel meer functies bij!

Online training of the at home gym

Sinds kort zijn de sportscholen weer volledig open maar 2 jaar lang waren we verplicht thuis te sporten. Gelukkig hebben we daar apps voor die nog steeds handig zijn, als je bijvoorbeeld in quarantaine zit of als je geen zin hebt om naar de sportschool te gaan. Fitness apps en YouTube filmpjes zijn de ideale oplossing voor dit soort situaties! Je hoeft geen pro te zijn om zo een fitness app of YouTube filmpje te snappen. Beginnen kan wanneer jij dat wil en vaak is er de keuze uit oefeningen mét of zonder attributen. You go girl!

fitness trends 2022 thuis trainen
Bron: Pinterest

Jouw geestelijke gezondheid

De lockdown heeft op vele van ons een enorme indruk gehad. Er is veel stress komen kijken bij veel mensen. Daarom zoeken we een manier om ons stressgehalte naar beneden te krijgen en sport wordt daarvoor veel gebruikt. Doordat mensen steeds meer opzoek gaan naar een manier om stress te verlichten worden oefeningen als tai chi, yoga en meditatie steeds populairder, dit zijn ook zeker sporten die wij aanraden om te doen als jij last heb van stress.

Verbinding met de natuur: trail running en hiken

Kennen we de lawa nog? De lange avond wandeling of lange afstand wandeling. In de pandemie zijn we massaal ontzettend veel gaan wandelen, fietsen noem maar op. Toch heb je na een tijdje die standaard wandeling wel een beetje gezien, en daarom komen wij jou vertellen: blijf jezelf uitdagen! Off-road of trail running, en hiken in de bossen en duinen is de perfecte workout voor in het weekend. Trek je wandel/hardloopschoenen maar uit de kast en kies de volgende keer voor een wat meer uitdagende en spannende route! Goodluck! 

Instagram @rubysnowber
Instagram @rubysnowber

Lees ook: Alles wat fitness influencer Lotte van Leeuwen eet op een dag