Voel jij je schuldig omdat je je standaard rondje hardlopen weer hebt overgeslagen? Nergens voor nodig! Wat blijkt: een rustig rondje wandelen heeft hetzelfde effect als een rondje hardlopen. Zeg maar dag tegen al deze overbodige inspanning.

Wandelen heeft hetzelfde effect als hardlopen?

Met dit weer heb je helemaal geen zin om een rondje hard te lopen, we get it. Maar gelukkig hoeft dat ook helemaal niet! Wandelen heeft namelijk dezelfde effecten als een rondje hardlopen. Hoe dit werkt leggen wij je uit.

Mood

Nu de sportscholen weer tijdig dicht gaan, wordt het ons steeds moeilijker gemaakt om te sporten, terwijl dat juist nu zo belangrijk is! De oplossing een rondje hardlopen? Think again! Je kan jezelf deze overbodige inspanning namelijk allemaal voorkomen; ga liever een rondje wandelen. Uit onderzoek van de University of Connecticut blijkt dat een lichte activiteit als twintig minuten wandelen je net zoveel oplevert als twintig minuutjes hardlopen. Beide is even goed voor je humeur, maar er is wel een verschil. Mensen die gaan hardlopen hebben vaak meer pijntjes, wat voor irritaties kan zorgen.

Voordelen wandelen

Nog meer voordelen: een wandeling is goed voor meer dingen dan je denkt. Het verkleint de kans ook nog eens op hart- en vaatziekten, kanker, bot verdunnende osteoporose en dementie. Dat is een hele lijst! Een wandeling is dus goed voor je zowel mentaal als fysiek. Dus geen excuusjes meer; pak de wandelschoenen er maar bij!

Kleine stappen

Let er tijdens het wandelen wel op dat je niet te grote stappen maakt. Dit belast namelijk je beenspieren en zorgt ervoor dat je kniegewrichten worden overbelast. Dus ook al wil je graag weer naar huis, je kan echt beter kleine pasjes maken. Hierdoor verbrand je ook nog eens een hoop extra calorieën, win-win!

Leg de hardloopschoenen maar weer in de kast, you can thank us later.

Lees ook: Wow! Dit effect heeft wandelen op je hersenen