Dat we regelmatig naar make-up grijpen om er net wat verleidelijker uit te zien, is oud nieuws. Nu gaat er een nieuwe techniek compleet viral. Deze techniek zorgt voor een flirty oogopslag door middel van een mooie oog-look. Maak kennis met de nieuwste TikTok-trend: de Siren Eyes. En nee, dit keer blijft het niet bij de mythologie.

flirty oogopslag
Bron: Pinterest

De nieuwste trend: Siren Eyes

We zijn bijna allemaal wel bekend met de Griekse mythologie van de Sirene, toch? Voor degene die geen flauw idee hebben waar we het nu over hebben: geen zorgen. We praten je graag even bij. Sirenes uit deze Griekse mythologie staan bekend om hun verleidelijke zang, waarmee ze het hart van iedere man wisten te stelen. De nieuwste make-uptrend is vernoemd naar deze mythologie – en dat is niets voor niets. Met de Siren Eyes zorg je namelijk gemakkelijk voor een flirty oogopslag.

Zó zorg je voor die flirty oogopslag

Uiteraard is TikTok de verspreider van deze geweldige trend. Inmiddels zijn er heel wat video’s viral gegaan, waarin verschillende TikTok-gebruikers de techniek uitvoeren en zo laten zien hoe je dit zelf kunt doen. Je zou de Siren Eyes-techniek kunnen omschrijven als een look-a-like van de fox-eyes met een extra smokey look. Om de look zo goed mogelijk te maken, is een waterproof zwart oogpotlood een must. Daarnaast kan ook oogschaduw in bruine tinten niet ontbreken om de look af te maken.

Het is natuurlijk wat lastig om de exacte stappen uit te leggen. We gingen dan ook op zoek naar één van de video’s op TikTok, waarin je stap voor stap ziet wat je moet doen om deze Siren Eyes te creëren. Watch and learn.

@daniellemarcan you asked, i receive &lt3 #sireneyes #makeup #beauty #smokey ♬ original sound – DANIELLE

Lees ook: De make-uptrend van deze zomer: de golden hour look